Hjertelig og rørende video fra Mads Langelund

”Sidste single inden længe ventet debutalbum”

Fotograf: PRESSEFOTO

Mads Langelund har siden 2018 via ni engelsksprogede singler, herunder den glædelige jule single ”Coming Home”, og en dansk EP med fire numre, allerede dokumenteret, at der må være en boblende hit smedje på Tønder egnen. Også selvom det afgørende kommercielle og brede gennembrud underligt nok stadig lader vente på sig.

Den unge mand – der også gør sig som skuespiller – går dog ikke på kompromis, og vægter at have sig selv med hele vejen. Derfor er det nok en god beslutning at han i første omgang har tegnet pladekontrakt med det lille frie, visionære og kunstnerisk velfunderede selskab Sorte Plader, der også udgiver Lasse Storm, Tom Bjerg, Katinka Bjerregaard & Simon Ask, Klaus Handsome m.fl.

Langelund har således fået så lang snor og så meget selvtillid, at han ganske overraskende har fravalgt hans måske hidtil mest slidstærke, vanedannende og  iørefaldende nummer ”Howling for You” til det kommende debutalbum. Det er nu en skam, så er det sagt! Men der er heldigvis meget andet godt i vente.

F.eks. er de tidligere singler Paper Plane, 2009, og To be Alive nemlig blandt de udvalgte ni numre. Det samme er Bedside, der i morgen den 17. marts udkommer som det sidste single udspil fra albummet JOURNALS, der ser dagens lys den 7. april.

Nummeret beviser igen at Mads Langelund mestrer lige præcis det som Lukas Graham formåede så stærkt på sine første par album, nemlig at formidle de ægte og de store følelser, serveret som et perfekt saltet POP-korn, helt uden kunstige tilsætningsstoffer.

Langelund skrev Bedside om sin far, som en tidlig december morgen i 2021 måtte indlægges. Pga. chokket, som Mads oplevede, blev sangen til for at processorer, hvad der var sket.

Sangens tema er: Håb – og det med at være i stand til at forsætte igennem hårde tider – også som pårørende, der oplever chokket om potentielt set at skulle miste en nær. Sangen omhandler også vigtigheden af at drømme, og at lade sindet vandre til et bedre sted, og vide at alt i livet er midlertidigt. Det gode, såvel som det dårlige.

Bedside er skrevet og produceret i Langelund’s soveværelse. Herefter mastereret og ført til dørs af den aktuelt ‘Robert-pris’ vindende Aske Bode (Annika Aakjær, Hymns From Nineveh, Kom vi løber m.fl).

Bedside vil forhåbentligt ramme lytteren det helt rigtige sted: I hjertet.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.