Hør soundtracket fra populær Tv-serie

"Jomi Massage står bag sange fra Dansegarderoben"

Fotograf: PRESSEFOTO

Ligesom i de ’gode gamle dage’ har man de seneste syv søndage kl. 20 kunne hygges og frydes over dansk produceret TV underholdning af højeste kvalitet. Dansegarderoben er et nyt dansk tv-drama, der med humoren i dametasken og et skarpskåret historisk snit, er den slags efterhånden så sjældent udbudte slags TV, der har tankevækkende kapacitet til at kunne gøre de fleste seere både lidt gladere og klogere. Sidste afsnit sendes nu på søndag den 26. marts, men er man mest til streaming TV, så er alle otte afsnit også at finde på TV2play.

Serien er skrevet og instrueret af komikerduoen Ditte & Louise (Ditte Hansen og Louise Mieritz), og handler om et hold dansepiger i Cirkusrevyen. Som en ‘tæt på sandheden’ fortælling fungerer den som et troværdigt tidsbillede af 70erne, og de stadig noget fastlåste kønsrollemønstre. Instruktørparret ved naturligvis også hvad musikken kan gøre for en film eller en serie, og derfor har de allieret sig med den altid kreative ildkugle – komponisten Jomi Massage, for at skabe et musikalsk bagtæppe, der samler og fænger uden at stjæle hele billedet.

Resultatet kan nu høres via den digitale udgivelse JOMI MASSAGE – SANGE FRA DANSEGARDEROBEN.

Et soundtrack, der på forbilledlig vis afspejler de mange forskellige badutspring og sindsstemninger, der nødvendigvis må være i en serie, som har spotlyset rettet på både hustruvold, kvindekamp, selviscenesættelse, krisestyring og ikke mindst det fællesskab, der skal bære både op- og nedture i et liv, der udspiller sig på godt og ondt.

Jomi Massage – hvis seneste udgivelser i øvrigt er udsendt under navnet Jomi – brugte det meste af sidste år i sit studie på Refshaleøen i København for at skabe de helt rette emotionelle musiske lag til hele serien tilført et par covernumre med gamle kendte og folkekære numre.

Det er Jomis lyd, der understreger ondskaben i ægtemandens øjne, opture når noget lykkes og tårer når det hele bliver for meget. Det er hende, der har malet musiske farver rundt om dialogen, så følelserne bliver vakt. Det er et nærmest hemmeligt arbejde, hvor musikken ikke må overtage oplevelsen, men skal lægge sig ind i seernes sjæle, få dem til at følge med videre og forstå alle seriens personer endnu dybere.

Nu har Jomi og Glorious Records så udsendt ni sange fra serien. Numre der har haft en plads på afgørende momenter for de otte dansepiger. Folkekære numre som Anne Linnets “Smuk & Dejlig” i en ny gyngende fræk version og det politiske Pia Raug-nummer “Chile” med trommer og dreven vokal blandes med sprudlende og snildt sprækkede sange fra Jomis eget bagkatalog – herunder endda også et nummer ”Fistful of Air” fra hendes tid med art-rock orkestret, Speaker Bite Me. Det nummer har fået tilsat nye violiner på gamle toner, så det gør noget! …godt.

Som det altid gælder for Jomi, så er det meste af følelsespaletten fremme i løbet af de 39 minutter, og det er ærlig talt svært andet end at konkludere, at det meste omkring denne serie har været et ’perfect match’.

Det hotte cover til albummet udspringer sig i øvrigt af den lille rolle som Jomi sneg sig til i serien, hvor hun i afsnit 3 dukker op på et bord som sexy sangerinde med paryk og bare bryster til en fest hos den netop afdøde modeskaber Brandt.  

Den store kunst opstår ofte af de små detaljer. Find dem i Dansegarderoben – både i serien, og i sangene.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.