HP Lange udgiver album under nyt bandnavn – Big Gumbo

”To single forløbere viser at bluesmanden har fat i den helt rigtige opskrift”

Fotograf: Frank Nielsen

Så er der mere godt nyt fra den danske blues scene, der rent faktisk lever, har det godt og rumsterer ude i virkeligheden.

HP Lange – der har spillet langt længere end der har eksisteret sociale medier – har i et sjældent opslag på Facebook netop meddelt, at der er nyt musik på vej og nyt bandnavn. Men bare rolig – heldigvis er alt alligevel ved det gamle. Bandet er stadig det der igennem længere tid blåt har bakket HP Lange op – Jens Kristian Dam, Dave Stevens og så Niels Bonefaas – suppleret med en af landets bedste på mundharmonika – Jarno Varsted.

HP Lange er i min optik, én af Danmarks ypperligste formidlere af autentiske bluesmusik. Han er som solist eller med band, flere gange tildelt en række priser, bl.a. Danish Music Award og Årets Danske Blues Navn.

Det er overvejende det rå og uforfalskede delta blues, eller som han selv siger “Mississippi Hill country blues”. HP Lange er sanger, sangskriver, guitarist og banjospiller, og han nærmer sig efterhånden en par håndfulde udgivelser med eget navn på forsiden – flere indspillet sammen med legendariske Hugo Rasmussen og Troels Jensen.

HP Lange har gennem de sidste 30 år været utrættelig på landevejen, både om solist, med bands og i diverse duo konstellationer – ikke mindst med Paul Banks. Han har deltaget i utallige koncerter, som Jam vært og ikke mindst på glødende dobro guitar i de mange Blues Jamboree.

Kender du ikke blues sjælen, eller troede du at den var lagt i graven, så er der al mulig grund til at stifte bekendtskab med HP Lange.

Sidst jeg hørte ham var i Venø Kirke. En dejlig solo oplevelse i den danske sommervarme og mødet var måske ikke tilfældigt. HP Lange er præstesøn og hans sidste sang var en swingende udgave af “Jesus on the Mainline”.

HP Lange & Big Gumbo udgiver til november albummet “I feel fine”. De to første singler – titelnummeret og ”Poor Howard” indikerer, at der – som sædvanligt – er noget at glæde sig til.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.