Hr Hundebøl har snor i rockhunden, der glammer

Overrumplende debutalbum følges allerede op med to nye singler.

Fotograf: Mads Kornum

Den regulære dansksprogede rock vågner i disse år langsomt op fra sin dvale.

Seneste skud på stammen er Hr. Hundebøl – der er centreret omkring sanger, guitarist og sangskriver Henrik Hundebøl samt Rune Robert Friis på bas, og Rasmus Riis Sitarz.

Side 33 mødte Henrik Hundebøl i forbindelse med hans lille in-store koncert i Vinylfreak i Roskilde i forbindelse med Record Store Day – og fik et eksemplar af debutalbummet ”15 minutters sjælero”, der udkom i februar.

Et album, som ifølge Hundebøl er mere afdæmpet og simrende end deres mere pågående liveudtryk. Men det er helt bevidst – og så er det planen at skrue op for rock udtrykket på det næste album. Her gør det ikke noget at man kan høre at Gasolin og Jimi Hendrix er brandmærkede inspirationskilder.

En anmeldelse af ”15 minutters sjælero” vil følge – for allerede efter et par gennemlytninger er denne skribent ikke det mindste i tvivl om at det her er en band, der har været savnet på den danske musikscene.

Sangene på dansk er i den grad væltet ud af Henrik Hundebøl. Pudsigt nok som en form for reaktion på Kim Larsens død. Det gamle ordsprog om at ”intet er så skidt, at det ikke er godt for noget” holder altså stadig. Før han havde han kun skrevet på engelsk.

Men nu er der udover omtalte debutalbum også udsendt to singler via You Tube fra det kommende album ”Kreditværdig Samurai”, der skal udkomme den 15.09.19. Senest “Fremmed igen” – som varmt anbefales herfra.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.