Husk at besøge din doktor før det er for sent

"Minder om dengang Dr. John varmede op en Winter dag i København"

Fotograf: Bruce Weber PRESSEFOTO

Denne skribent husker 25.01.87 af flere årsager. Den dag stod Johnny Winter øverst på plakaten på det, der dengang var Københavns ubetinget fedeste musiksted i mellemstørrelse – Saga Rockteater.

Men det var i virkeligheden nok opvarmningsnavnet, der burde havde stået øverst på plakaten. Opvarmningen kom nemlig fra selveste Dr. John – og jeg tror nok han fik varmet op for folket, med en solid omgang charmerende og bredtfavnende New Orleans Roots music – kun på solo piano – og hvis jeg ikke husker meget galt også et nummer eller to på guitar.

Jeg stod helt oppe foran – og med helt frit udsyn til hans legende lette funky og groovy spil med de ni fingre. Det var til tider magisk – og aflæst ud fra ansigtsudtrykket – syntes min sidemand at have samme opfattelse. Kendte ikke min sidemand personligt, pludselig stod han der bare. Men han virkede nu alligevel så bekendt – og da jeg lige fik kigget en ekstra gang, forstod jeg at jeg stod og nød en levende legende, sammen med en af datidens største rockstjerner – og selv en legende bag et klaver – David Paich fra Toto, der dagen efter skulle optræde i Valby Hallen. David Paich var lige så hurtigt væk, som han var kommet, og var tydeligvis kun kommet for en ting – at få en åndelig fornyelse af doktorens recept.

Nu er både Johnny Winter og Dr. John væk fra de levendes rige, men deres musik lever fortsat i rigt omfang, som et sundt bevis på at musik er den bedste livseliksir  og medicin. Så herfra – af hele musikhjertet – er det bare at sige tak for mindet og de mange varme sange. Og underligt nok – er det ligesom først når det nu er for sent, at man opdager, at man nok burde være gået til doktoren noget oftere. Rest in peace.    

Leave a Replay

Vil du være en del af ”SIDE 33"?

Få Nyhedsbreve og andre fordele. Skriv dig op her, og hør nærmere.

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.