Hvad vi elsker – deler vi ……

”SIDE 33 Spilleliste med helt original alternativ julemusik er klar på Spotify”

Fotograf: PRESSEFOTO (motiv - NILLE NYC)

Julemusik er en kategori for sig selv – og ofte en kategori, der deler vande, som kun få kan betræde. Til gengæld er det en kategori, som dansk radiofoni behandler på lige fod med alt andet – nemlig ved kun at spille alt det man kender i forvejen, og så lige det nye fra tidens i forvejen varmeste navne.

Argumentet er at det jo ganske enkelt er fordi det er det ‘folket’ vil have og høre – og at de ellers slukker for radioen eller skifter kanal! På SIDE 33 tror vi nu på at folk er mere nysgerrige og rummelige end som så, og måske endda ligesom denne skribent nærmere slukker når Rasmus Seebach, Wham eller Mariah Carey for femte gang på alt for kort sender deres godt brugte julehilsen afsted på øregangen. For der er rent faktisk så meget andet spændende at byde det nysgerrige musikøre – og endda med gode bud fra alverdens forskellige musikgenre og hjørner.  

Vi har nu skabt en playliste med mindst 150 gode bud fra både danske og internationale artister – nye som gamle numre, der blot har det til fælles, at de bestemt ikke er overvejende bekendt for de fleste, og at de bestemt ikke er overspillet.  

Vi håber at I vil finde inspiration, hygge og måske endda lidt åbenbaringer undervejs. Her på redaktionen har især de mange norske og svenske artister imponeret med en ekstraordinær flair for den ægte julestemning. Men alt i alt er det et fakta er at der er kommet usædvanligt mange gode nye julenumre i år – og skal vi starte at pege på nogle af dem, der ikke lige har fået en billedside til også at hjælpe på vej må det være:

Maja & De Sarte Sjæle – ”Den værste jul ever” – for når det nu skal være den værste jul ever, så lad så os da endelig få et af årets mest iørefaldende numre til at pakke det ind i! Halleluja – det her er slet ikke værst!    

Moi Caprice – ”I’m dreaming of a Christmas thers isn’t is so extremely white” –  en af årets større overraskelser, der viser at indie-rock faktisk godt kan rime på julestemning, og at en jul altså ikke behøver være hvid!

Sofi Bonde – ”Home Christmas” – en skøn og dejlig svensk-pop basker med milde Motown fornemmelser, der bare luner i en kold ‘bliv hjemme” tid.  

Ayreon – “The last day of war and the first day of peace” – der fornemt viser at hollandske prog-rockere også kan spille op til jul!

Bill Champlin – “The best day of the year” – ….og det kan amerikanske soft-rockere bestemt da også!

Tremelo Beer Gut – “X-mas Date at the snow club” ….for ikke at tale om danske surf-rockere!

The Nothern Belle – (Dim Down) The Christmas Light)  …. og ikke mindst norske folk-rockere!

The Grace James – ”The only gift i need” – …….og så lige nogle hjertelige danske roots-rockere!

Der er nu heldigvis også en del gode videoer man kan hygge sig med i denne hjemmetid – nye som lidt ældre sager, der bestemt fortjener at blive lidt oplyst!  

Først den unge norske sanger Eirik Lyng, der i den grad tænder for julestemning med en rørende og blød pakke af en sang.

Også den unge svenske singer/songwriter Samira Manners kan noget med stemninger – og med sin stemme, der oser af en personlighed, der bare bliver spændende at følge – også efter jul!   

Skal man ønske sig mere, så skal det da lige være en herlig omgang glædelig rock fra danske Electric Guitars –  

eller et regulært drømme-comeback med dybfølte og begavede punk-noter fra de gode gamle britiske SpizzEnergi

… altså med mindre man mere er til nogle hjerteskærende gråtonede moderne melankolske poptoner fra danske Nille Nyc i ”Wiser”

eller til et stærkt svensk pop-rock samarbejde mellem to vise mænd, der i mange år må have ønsket sig at skrive en julesang, som lyder nogenlunde som Mark Knopfler ville have skrevet den på en juleferie i Stockholm!

Australske The Teskey Brothers kan noget med folk-rock og soul stemninger, og den tager de naturligvis også med ind i december, hvor de viser at der er andre veje hjem end med Chris Rea. Man kan iøvrigt også høre andre julesange end ”Driving home for Christmas” med Chris Rea – tag lige og tjek ”Joys of Christmas” på vores spilleliste!

… og så lige sporten kort. Nu hvor Liverpool FC dårligt har kunne fejre klubbens første mesterskab indenfor herre fodbold i 30 år med byens folk, så må et at byens stolte band jo prøve at fejre julen med maner i stedet og det gør Circa Waves så strålende på ”Miss Christmas”

Men ja, det har været et mærkeligt år – uden mulighed for at feje ret meget, og hele den aktuelle COVID-19 situationen er sørme taget under kyndig behandling af norske TIX, der har lavet den pænt smittende ”Jul i Karantene”!

Sidst men ikke mindst i disse tider er det vigtigt at få julen ned på jorden, og er der er en der formår at hjælpe til med det er det Stig Skovlind, hvis snefnug blide world-pop er ren balsam for selv de mest trætte julesjæle.  

Og når vi alle så har fået ro på, men stadig ikke må danse og synge, så kan vi da tage en svingom selv til tonerne fra det herlige norske band Silya & The Bad Santas:

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.