Hyldest til C.V. Jørgensen og nye sange i slipstrømmen på COVID-19

”God karma og musik magi fra Signe Trylle, Bisse, Uffe Lorenzen, Dreamers Circus, Poul Krebs og Rick Springfield”

Fotograf: Presse (venligt udlånt af Bartof Station v. Charlotte Bertelsen)

Det gamle ordsprog om at intet er så skidt ,at det ikke er godt for noget holder også i disse særdeles ekstraordinære tider, hvor vi mest af alt er sammen hver for sig – mens samfundets almindelige vejvisere omkring os bare splittes til atomer, og skaber udfordringer som vel sagtens ingen havde forestillet sig.

Men det giver også inspiration til at tænke nyt og anderledes – og måske hjælpe til at finde ud af livets vej måske i ligeså høj grad bygger på velvilje, viljekraft, og varmhjertelighed – fremfor kun på vækst og endnu mere vanevelstand.  Og som den til alle tider har gjort afspejler kunsten og musikken i særlig grad tidsånd og tanker – og mærkes som den puls de fleste mennesker har brug for.

Som musikeren – orgelkongen Palle Hjort – så smukt udtrykte det i en Facebook dialog i går :

“Musik og kunst er mental sundhed frem for økonomi og sikkerhed. At det så for nogle også kan ´betale sig´ er bare dejligt. Men rækkefølgen skal være i orden”.

Palle Hjort fra bogen “The blues Got Me” af Fotograf Frank Nielsen

Den lader vi lige stå et øjeblik ! …… mens jeg tænker over rækkefølgen af de efterfølgende kunstnere, der i den grad er levedygtig dokumentation på at der i bredformat på den danske musikscene leverer med udgangspunkt i flid, talent og musikalsk kærlighed.

På dagen hvor en af landets mest anerkendte og respekterede sangskrivere C. V. Jørgensen fylder 70 år har Signe Trylle – datter af den afdøde trommeslager Gert Smedegaard, der i årtier var en fast del af holdet bag C. V., – i dagens anledning sagt tillykke med en henvisning til hendes smukke version af ”Amor og den sidste pil”.  En version der efterhånden er seks år gammel men som stadig står så gåsehuds fremkaldende stærkt, at man blot tænker at det præcis sådan den sang ville lyde om den havde været indspillet af C.V. i tiden omkring ”Sjælland” – og ikke til ”Tidens tern” 14 år før.


At Signe Trylle har mere at byde på en at være en fremragende fortolker dokumenterende hun på hendes – lidt ujævne – men alligevel ganske lovende debutalbum ”Livstegn” – som ud over den smukke version af ”Amor og den sidste pil” indeholdt mindst en håndfuld numre, der gør at man som lytter stadig går og glæder sig til næste udspil, der efter sigende skulle være på vej.

Sidste år udsendte hun singlen ”Bølgerne ved Bellevue” – en hyldest til faderen Gert Smedegaard – skrevet efter hans død sammen med broderen Jacob Smedegaard  – og indspillet med en håndfuld prominente kære og nære fra kredsen omkring Gert Smedegaard – naturligvis inklusiv C.V. Jørgensen – og også f.eks. Per Wium, Finn Olafsson, Rune Kjeldsen, og Knut Henriksen.


C.V. Jørgensen er her heldigvis endnu, men har vel mere eller mindre givet stafetten videre til de næste generationer. Og så er det jo skønt at de er aktive og handlekraftige – ikke mindst når ørelyden falder på Bisse – der netop har erklæret ”Is-tid” på en ny fremragende ”COVID-19” inspireret single, der igen viser at Bisse som tekstforfatter har en poetisk åre – der er skarpere end et øjebliksbillede.


Også Uffe Lorenzen har reageret musikalsk på ”COVID-19” tilstanden og det er der blevet et råt og ruskende livsbekræftende nummer ud af ”Lad det gå”


Livsbekræftende er det også ”bare” at høre en melodi, der mest af alt er velspillet og velkomponeret musik,og  som mest af alt gør én befriende glad i låget, og får én til at fløjte uanset om man har en tone i livet eller ej. Sådan et nummer har Dreamers Circus leveret med ”This World Was Waiting”


 Poul Krebs ligger heller ikke på den lade side – og hans sender troligt på hans Facebook side daglige musikalske hilsner fra hans Corona hi. I dag er hans tidligere omtalte helt nye sang ”Sommer i April” – som i den grad også slår buler i begejstringsbarometeret – så udkommet på en streaming tjeneste nær dig –  og den skulle nok lune enhver spilleliste, med hang til dansk kvalitets musik. Den vil med sikkerhed være at finde på vores “Nordic” playliste – når vi opdaterer denne søndag.


Og skal vi også lige kigge mod udlandet så glæder det da en gammel AOR Rock nostalgiker, som denne skribent, at Rick Springfield – der også rundede de 70 år sidste år stadig er særdeles aktiv og i fuld vigør.

Sammen med musikalske venner har han netop udsendt singlen ”The Wall Will Fall”, hvorfra alt overskud går til organisationen ”Feeding America”. Der må skrues op !

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.