Ib Michael’s roman ”Prins” fortolkes musikalsk af Maria Elizabeth

”De to kan i september høres live ved en række koncertlæsninger rundt om i landet”.

Fotograf: PRESSEFOTO

Tekst og musik. Til tider er de skabt for hinanden, andre gange finder man først senere ud af de kan løfte hinanden. Ib Michael kan noget med ord – Maria Elizabeth kan noget med musik og stemninger. De nu gået sammen om at vise en ny side af romanen ”Prins” – som et frit fortolket soundtrack.  

Ib Michaels forfatterskab er nok velkendt for de fleste, mens færre nok har fået ørene op for Maria Elizabeth. Hun har flere album sig. Det seneste ”Circle the Woods” anmeldte vi her på siden – blandt andet med disse ord.

”Natur-pop med naturen som symbolik ”

”Teksterne på albummet kredser alle om naturens symbolik – og dens mange cirkler – og er skrevet som gendigtninger af Ginny Andersons tekster i ”Circling San Francisco Bay”.

Man behøver nu ikke være specifikt interesseret i tekster for at få en masse næring og nydelse ud af denne plade. Produktionen, stemningerne og melodierne – bærer langt hen af naturstien sangene i sig selv – og bør kunne tilfredsstille de fleste med almindelig hang og trang til kvalitetspop

Maria Elizabeth udsendte den 3. september singlen ”Aske og roser”. Nummeret er en del af en hendes magiske og musikalske fortolkning af Ib Michaels anmelderroste roman ”Prins”. Singlen er en forsmag på det fuldlænge album der udkommer i foråret 2020 med alle Maria Elizabeths fortolkninger af Ib Michaels populære bog.

”Aske og roser” er et iørefaldende pop nummer, som tager lytteren med på en eventyrlig rejse ind i kærligheden. Ligesom Maria Elizabeths seneste album ”Circle the Woods” er singlen og det kommende album produceret af Henrik Balling (Gangway).

 – Ib Michaels sprog er præget af stærke billeder og dansende musikalitet. Særligt når jeg læser i ”Prins” opfatter jeg sætningerne som melodier. Samtidig fanges jeg ind af romanens universelle kærlighedsfortælling og dens handling, der problemfrit bevæger sig mellem det fysiske og åndelige, mellem jord og himmel, fortæller Maria Elizabeth om tankerne bag sangen.

Pressefoto

Selvom der blot er en single ude lige nu, kan man allerede nu opleve de to kunstnere sammen LIVE – til det som de har valgt at kalde koncertlæsninger. Første gang i dag den 7. september hos Kunstcentret Silkeborg Bad.

Konceptet er at der reciteres fra romanen i en kontinuerlig vekselvirkning med musikken. Det er Ib Michael selv, der reciterer. Koncertens lydbillede er en kombination af akustiske instrumenter, sang, recitation og lyden af vand, idet havet spiller en central rolle i romanen. De forskellige elementer skulle gerne gøre at koncertlæsningen føles som en helhedsoplevelse fra start til slut.

Medvirkende: Maria Elizabeth: vokal, guitar, ukulele. Ib Michael: Recitation. Aske Bode: Klaver.

Efterfølgende kan de opleves følgende steder her i September :

Lørdag d. 11. september kl. 14.00, Karen Blixen Museum, Rungstedlund.

Søndag d. 19. september kl. 14.00, Koldinghus.

Tirsdag d. 21. september kl. 20.00, Musikhuset Aarhus.

BONUS … i forbindelse med anmeldelsen af “Circle the Woods” skrev vi også :

“Albummet åbner med – ”Need to Connect” – som ikke finder den mindste anledning til at skjule at Maria Elizabeth rummer en del ABBA i sit musikhjerte.”, så skal vi ikke i den anledning kvittere med den helt nye ABBA video!

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.