IGGY POP – Syd for Solen, Frederiksberg – 10.06.23

”Det rå guld”

Fotograf: Henrik Hildebrandt

Fotograf: Henrik Hildebrandt, Reporter: Belinda Hildebrandt

Det var en lørdag aften, og det var på Frederiksberg, at det legendariske punkrock ikon IGGY POP endnu engang gæstede Danmark. Og sikke en aften.

Han har for nylig udgivet det glimrende nye album ”Every loser”, men fra det album blev der dog overraskende nok kun luftet ”Modern Day Rip Off”. Til gengæld var det en særlig god aften for fans af numre fra The Stooges tiden.

Men hvad gør det, når den stadig rebelske IGGY POP i en alder af 76 år stadigvæk formår at overraske sit publikum, med hans crazy attitude, og denne gang også en lille blæser sektion.

Midt i striben af hits og klassikere vendte IGGY POP sig om og trak halvdelen af hans bukser ned så hans popo kom til syne, og som en lydig vovse satte han sig på hug med tungen ud af munden under mesterstykket ”I Wanna Be Your Dog”.

Undskyld mit danske, men FUCK hvor var alt denne skønne sommeraften bare lig med indbegrebet af R-O-C-K.  IGGY POP selv brugte ordet FUCK i frit fabulerende flæng, når han uden omsvøb gav sine meninger til kende. Men bag det rå guld, mærkede man også at der er kommet en blød skrøbelighed over ham på hans ældre dage, hvilket rent faktisk kun bidrager positivt til det samlede musikalske og kunstneriske udtryk.

Trods åbenlyst besvær med bentøjet gav han sammen med et habilt backingband en energisk koncert, der havde den slags eksplosioner undervejs, der løftede stemningen overalt blandt den medlevende fanskare. Det var storslående, imponerende og utroligt smukt at se manden i bar overkrop, der ældes med troværdighed og omfavner sig selv så smukt og fuldkomment. Han er om nogle en mand i kontrolleret forfald i positiv forstand.

Den gamle vise mand satte i den grad punktum for en god aften med budskaber om ’Elsk dig selv ’, ’vær dig selv ” og ’følg dit hjerte’ og ellers så ’FUCK THE REST’.

Man kunne skrive side op og  side ned omkring IGGY POP utrolige karriere, de store sange og dem han har mødt gennem hans virke, men jeg valgte her at holde fokus på glæden ved at han i den grad stadig lever, ånder og leverer i nuet.

IGGY POP you are one of the best. Fuck the rest!

Sætliste

Rune

Five Foot One

T.V. Eye

Modern Day Rip Off

Raw Power

Gimme Danger

The Passenger

Lust for Life

Death Trip

I’m Sick of You

I Wanna Be Your Dog

Search and Destroy

Ekstra –

Mass Production

Down on the Street

Loose

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.