Ikonisk britisk guitarist på vej til Danmark

”Jim Mullen går derefter i studiet for at indspille nyt album med superiør kvartet”

Fotograf: Album cover (beskåret)

Den snart 78-årige guitarist Jim Mullen behøver reelt ikke bevise så meget mere. Han været en del af Brian Auger’s berømmede grupper i 70’erne, og i samme periode været aktivt medlem af Kokomo og The Average White Band. Bands, der den dag i dag, regnes for nogle af de bedste funkbands, som den britiske musikscene har fostret.

Derudover har Jim Mullen udgivet soloalbums, og havde desuden i mange år en succesrig duo med tenorsaxofonisten Dick Morrissey. Udover det viser CV’et også at han har spillet og indspillet med så markante navne som Mose Allison, Paul McCartney, Chris Rea, Robert Palmer, Mario Biondi, Jimmy Witherspoon og Georgie Fame.

Men Mullen hviler ikke i fortiden, og trods sin relativt høje alder emmer hans spil fortsat af kreativ potent energi præget af stor musikalitet og et yderst sanseligt swing. Det kunne man blandt andet høre på det særdeles kompetente album ”BUMPIN” fra 2018, som han indspillede sammen med den engelske sangerinde Claire Martin. Albummet var en hyldest til Mullen’s store inspiration, guitaristen Wes Montgomery.

Albummet blev udgivet af det danske pladeselskab Stunt Records, og de har heldigvis holdt kontakten ved lige. For nu er Jim Mullen tilbage. Både på scenen og i studiet.

I samarbejde med de to danske musikere – trommeslager Kristian Leth og tenorsaxofonisten Jan Harbeck og den amerikanske B3 hammond organist og pianist Ben Paterson, vil Jim Mullen Quartet i forbindelse med hans kommende besøg her i landet nemlig gå i studiet for at indspille det album, som Stunt Records siden deres første møde har ventet på at kunne realisere.

Førnævnte Paterson regnes i øvrigt pt. som en af de helt store lynkometer på jazzscenen i New York, så det kan meget vel være lyden af både en legende og et scoop, som man kan ende med at blive vidne til ved de forestående koncerter. Jim Mullen Quartet spiller i Cafe Støj i Århus torsdag den 12. oktober kl. 20 og hos JazzCup i KBH på fredag den 13. oktober kl. 15.30.

Derefter går turen den 16. oktober videre til Tversted og Klitgården, hvor de optræder kl. 20 i forbindelse med festivalen Tversted Jazzy Days. En festival der i ugens løb (uge 42) også byder på andre gode navne som f.eks. Cæcilie Norby, Morten Remer og De Lykkelige Kværulanter, Ulf Wakenius Group, Sanne Salomonsen & Chris Minh Doky Trio for ikke at tale om Jakob Bro / Marilyn Mazur / Palle Mikkelborg.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.