Imponerende flot video kickstarter ”mini-tour”

"Den Syvende Søn skiller sig igen ud i mængden af de fleste"

Fotograf: PRESSEFOTO

Det københavnsk baserede rockband Den Syvende Søn starter deres ”mini” turne i dag den 18. september med en koncert på Richter i Gladsaxe. Som vanligt er dette vedholdende og dejligt stædige rockband udstyret med en af landets absolut bedste rockstemmer i front – Michel Belli – der i de seneste årtier – både som solist og i dette band har bevist, at han til fulde er mere end klar til at videreføre rock’n’ roll faklen til de næste generationer.

Tidligere i år udsendte Den Syvende Søn albummet ”Trods” som vi her på siden tildelte 5 ud af 6 mulige skiver under overskriften –

”Når rock tænder håb og lys – takket være vital virkelyst – og på trods”

Og i selve anmeldelsen skrev vi blandt andet:

Ingredienserne består primært af rock, beat, psykedeliske anstrøg – og en fornem flair for melodik og et skiftevis legende og let flyvende flow. Af kun få hidtil har nævnt Den Syvende Søn som et af landets fremmeste rockband må skyldes de sidste mange års delvise kollektive nedlukning for både offentlig og almindelig sund fornuft og ikke mindst for public service. Så er det sagt!

Den Syvende Søn er her på trods, og til trods – og af musikhjertet tak for det. For i deres lyd samler de lyden af vel omkring 55 års rockhistorisk inspiration, bearbejder det med håndholdt autentisk akkuratesse og beviser nok engang at musik er et hæderkronet håndværk, som man bør udvise den største respekt for.

De skaber kort sagt vedkommende og nyt liv til den historie vi kender i forvejen. I tekstuniverset florerer velkendte tematikker om længsel, frygt, håb, drømme, og kærlighed. Men det forfalder aldrig til det banale – og i stedet høres frit flydende ordstrømme i fremdrift ved hjælp af både stærke poetiske årer og et mere direkte sprog, der ser dig i øjnene, prikker dig på skulderen eller bare sætter tanker i gang og skaber billeder af den virkelighed vi alle har til fælles. ” 

Endelig kan de nu komme ud og præsentere de stærke sange LIVE – og udover aftenens koncert spiller de to koncerter – med begrænset kapacitet – den 24. september på Loppen i KBH og dagen efter på Karosserifabrikken i Helsingør.

Foto: Maria Fremming

I dag har de også udsendt en fantastisk flot ny animeret video via vimeo, så den er offentlig tilgængelig – på trods af der fortsat er YouTube vs. Koda konflikt. Man tænker efterhånden at verden måske kan klare sig uden YouTube – ligesom man i dag fint lever uden MTV! Til gengæld kan verden og menneskeheden uomtvisteligt ikke klare sig uden musik! Så skru op for den – og vær din helt egen influencer for en stund!   

Om videoen og nummeret udtaler Michel Belli:

“Jeg har skrevet nummeret sammen med Tobias Winberg , hvilket er lidt anderledes end den normale arbejdsgang i bandet. Normalt skriver jeg færdige numre vi så arrangerer i fællesskab i Den Syvende Søn. Men her er tekst og musik blevet til sammen helt fra bunden.  “I Mængden Af De Fleste” er historien om at befinde sig i situationer man ikke rigtig orker, men alligevel ender i  -og på den måde bliver en ufrivillig observatør, der egentlig hellere ville være et andet sted.”

Videoen er lavet af Sebastian TW Kristiansen, som bandet før med succes har arbejdet med og han har lagt en dragende animeret graphic novel stil i et vildt neo-noir univers – med lige dele amerikansk krimi og japansk 80er æstetik, og det resulterer i en video der helt bestemt må være med i feltet når årets bedste danske musikvideo skal kåres.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.