Internationalt topmøde i Jazzcup

”Gratis 'Talk & Album signering' med Teitur og Roy Freirich”

Fotograf: PRESSEFOTO

I går optrådte Teitur & Aarhus Jazz Orchestra i Budolfi Kirke til deres første fælles optræden på den aktuelle turne, der bringer dem rundt til yderligere tre kirker i den kommende tid.

I morgen den 6. oktober gæster de Brorsons Kirke i København, den 7. oktober er de i Århus Domkirke, og den 10. oktober slutter de minituren af i Roskilde Domkirke.

Turneen udspringer sig af deres nye samarbejdsalbum, SONGS FROM A SOCIAL DISTANCE, der udkom tilbage i juni måned.

Albummet blev til ud af et livets små pudsige tilfældigheder eller valg om man vil. På en solrig, tidlig sommerdag i 2020 – den første sommersæson i pandemien – kørte forfatter Roy Freirich fra sit hjem i Malibu, Californien, til sit lokale posthus for at sende en bog til sin færøske musikerven Teitur. Men da han ankom og en postarbejder informerede ham om de astronomiske omkostninger ved at sende bogen halvvejs rundt om jorden, besluttede han sig for at droppe forsendelsen og kørte hjem igen med bogen i hånden. En anden, mere budgetvenlig form for korrespondance mellem de to kreative sind fortsatte derefter, og forfatteren delte ud af sine livserfaringer under pandemien. Passager fra disse e-mails blev udvalgt og raffineret af Teitur, der formede dem til tekster og brugte dem som inspiration til den musik, han skrev til og indspillede med Aarhus Jazz Orchestra.

Roy Freirich er netop nu i Danmark i forbindelse med Teitur tour med Aarhus Jazz Orchestra, og derfor er der opstået den eksklusive mulighed for at møde dem begge til en ’Talk & Album Signering’ den 9. oktober i Jazzcup i København.

Samtalen tager udgangspunkt i deres samarbejde om albummet og bliver modereret af journalist Erik Jensen (Politiken).

Som sangskriver har Roy Freirich skrevet for Aretha Franklin, Patti LaBelle, Smokey Robinson, Gloria Estefan, Alan Jackson og mange andre, mens han var under eksklusive kontrakter med Warner Brothers og EMI Music. Han har modtaget adskillige priser, og opnået flere guld- og platin-certificeringer, med sange i “top ti” på Billboard-hitlisterne, og bidraget i film som Top Gun og Donnie Brasco.

Efter samtalen vil det være muligt at købe albummet og få det signeret. Deltagelse er gratis, men tilmelding skal ske til sundance@sundance.dk

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.