Internationalt topnavn spiller i hønsehus i Rønnede

"Canadiske Stephen Fearing spiller på nysgerrighed, udsyn, rejselyst og effekten af gode venskaber"

At tænke sig. En ægte verdensklassemusiker indenfor folk-roots-rock ankommer på torsdag til den lille by Rønnede, der ligger som et beskedent midtpunkt i mellem Køge, Faxe, Næstved, og Vordingborg .

Navnet er Stephen Fearing fra Canada., og han vil den 13.02 give en solo koncert i ”Hønsehuset” på Møllegården. I bagagen har han hele 13 solo album – det seneste ”The Unconquarable Past” fra sidste år. Utallige JUNO Awards – den canadiske musikbranches svar på GRAMMY Awards – har han hentet hjem, og været nomineret til i årenes løb. Enten som solist eller som en del af supergruppen Blackie and The Rodeo Kings – der i år fejrer 25-års jubilæum og som tilbage i 2010 på Roskilde Festival gav en af de bedste festivalkoncerter denne skribent nogensinde har set – og det siger ellers ikke så lidt.

Men laurbær er ikke hans benzin – det er udsyn, nysgerrighed og rejselyst – og glæden ved at spille musik sammen med gode venner. Aktuelt er han på en anmelderrost Europa tour med det danske band The Sentimentals (M.C HANSEN, Jacob Chano, Nikolaj Wolf), og senere på året vender han tilbage for at optræde både med The Sentimentals og Blackie & The Rodeo Kings på den anerkendte Shrewsbury Folk Festival i UK.


Det er således en 56-årig musiker – og en stor personlighed, der med begge ben på jorden og formen i orden blot præsenterer sig selv således på sin FB profil

“I’m a musician: a singer/songwriter, a producer, a guitar player, a photgrapher, troubadour and traveller, a gypsy with a driver’s license and a camera, one third of Blackie and The Rodeo Kings and one half of Fearing & White… I am a professional driver who plays music at night. There’s more of course, but is it really relevant?”

Hvis ikke man har mulighed for at komme forbi Rønnede på torsdag kommer der heldigvis flere muligheder i løbet af året. Sammen med The Sentimentals giver han to koncerter på Årets Skagen Festival – og på samme festival er han en del af deres ”Songwriters Circle” sammen med Allan Taylor og Toby Beard. Derudover spiller de til MundoMandag i Tivoli den 06.07.- og yderligere et par gig er på bedding.


Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.