Interview med GÆSTERNE – 2 halvleg

”Vi er måske ikke helt en verdensomspændende protest-bevægelse, men man kan også komme et stykke vej ved at turde stå ved den man er og lave den musik, der føles ægte i hjertet”

Fotograf: PRESSEFOTO

Side 33 har taget en dobbelt SIX-PACK af spørgsmål/svar i to omgange med de efterhånden længe ventede Gæsterne alias Christian Juncker og Jonas Breum. Her i 2 halvleg kan du blandt andet finde ud af hvem af dem, der har sin ugentlige gang i Københavnske pladebutikker, hvem der er blevet musikalsk nyforelsket i Miley Cyrus og hvem der er blevet det i et gammelt Olivia Newton-John klip. Du kan også finde ud af om Juncker helst ville skrive en protestsang mod VM i Qatar eller om rosiner i hjemmebag, eller måske om begge dele – og om det er Anne Linnet, Sanne Salomonsen eller Lis Sørensen at Jonas Breum vil tage som sit udgangspunkt på en tænkt hyldest EP med fortolkninger af nogle af de kunstnere, der har betydet mest for dem selv.

Ligesom i går er svarene fulde af humor og ærlighed – og ganske interessante, hvis man vil have et lille indblik i en gæstebog, der slet ikke er skrevet færdig endnu.

For som Juncker afslutningsvis fastslår i deres fælles udgangssvar :

”Jeg ville blive glad, hvis vi mødte en masse mennesker, som stemplede ind i vores gæstebog, fordi de forstod, at vores ønske om at være os selv i det vi laver, var mere end blot en fiks ide, at de kunne høre det og genkende sig selv i musikken.”

INTERVIEW

SIDE 33 – Hvis I fik til opgave at skrive en form for moderne protestsang – hvad ville I så protestere imod?

Christian: ”Jeg bliver alvorligt irriteret, når folk smider skrald på gaden. Så den form for ligegyldighed kunne jeg godt sætte mig op imod. Måske VM i Qatar. Overforbrug. At en fodboldspiller koster en milliard. Kunstige bobler i alle former. Overidealisering og iscenesættelse. Måske rosiner i hjemmebag. Jeg synes, det er så ærgerligt”.

Jonas: GÆSTERNE er faktisk lidt en protest mod ‘rigtig’ musik, der eksekveres dygtigt, stilfuldt og perfektionistisk, så det rammer tidens helt rette tone. Vi er måske ikke helt en verdensomspændende protest-bevægelse, men man kan også komme et stykke vej ved at turde stå ved den man er og lave den musik, der føles ægte i hjertet.”

SIDE 33 – Hvad har (alt til trods) været den mest positive musikalske oplevelse for Jer indenfor det sidste år?

Jonas: ”Det har været så fedt at lave GÆSTERNE’s bud på hvordan ægte, dansk musik skal lyde og så opleve, at folk kan følge, hvor vi gerne vil hen. Vi bliver så glade, når folk omkring os fortæller, at musikken giver dem mod, håb og godt humør.”

Christian: ”Jeg har haft tid til at høre vildt meget musik. Og jeg oplever pt en voksen i mig, som på alle måder får foldet sine ører ud. Senest er jeg begyndt at lytte til klassik musik, og min ene bror er lidt ekspert på det område, så at dele det med ham, synes jeg er mærkbart. Og så synes jeg nyere navne som: Clipping, Sleaford Mods, Prophets of Rage sparker godt til min vanlige musikforståelse.”

SIDE 33 – Hvordan holder I jer opdateret i forhold til at opdage nyt musik?

Christian: ”Jeg taler meget med mine venner og brødre om musik, og har min ugentlige gang i Københavns pladeforretninger”

Jonas: ”Jeg holder ikke ny musik ved lige, på samme måde som når man fx bruger tandstikker et par gange dagligt eller skifter strømper. Jeg lever nok nærmere med udvalgte kunstner-universer i en periode, der kan være alt fra et par dage til årevis.”

SIDE 33 – Hvornår er I sidst selv blevet godt og grundigt musikalsk nyforelsket – og i hvem?

Jonas:  ”Jeg synes Miley Cyrus er helt utrolig dygtig, og for mig virkelig indbegrebet af showbusiness og sangskrivning. En anden komet er Billie Eilish, som nok har skrevet en af Bond-filmenes allerbedste popsange.”

Christian: ”Jeg må sige, at Olivia Newton Johns version af ”Country Roads” ramte mig helt vildt forleden. Der ligger en version på you tube fra et slut 60/70´er TV show…. Wauw! Hun synger afsindigt godt.”

SIDE 33 – Hvis I skulle indspille en hyldest EP, hvor I fortolker nogle af de kunstnere, der har formet soundtracket til jeres eget liv – hvilke fem artister ville I så vælge – og (bare kort) hvorfor lige dem?

Christian: Shubidua – fordi de er undervurderede, Povl Dissing – fordi han og Benny Andersen gjorde mig opmærksom på sproget og The Pogues, The Cure, The Smiths – fordi de har ændret alt for mig.”

Jonas:  ”Jeg ville nok lave en EP med Anne Linnets sange, der er så fuld af fortrøstning. Roy Orbison skulle synge kor, bare for at få englene med. Jeff Lynne som er universets bedste orkestrator skulle producere, Karen Carpenter spille trommer og Paul McCartney spille bas.”

SIDE 33 – “Det er jo os, og ikke publikum, der er gæsterne” – er jeres indgangsreplik. Hvad håber I så hver især at kunne læse om i gæstebogen når året 2021 går på hæld?

Christian: ”Jeg ville blive glad, hvis vi mødte en masse mennesker, som stemplede ind i vores gæstebog, fordi de forstod, at vores ønske om at være os selv i det vi laver, var mere end blot en fiks ide, at de kunne høre det og genkende sig selv i musikken.”

Jonas: ”Hørt! Og nu må vi have en sang i halvlegen.”

Bonus info : Også Fyns Stiftstidende’s altid velskrivende og nysgerrige musikjournalist Simon Staun har haft Gæsterne i stævne, og der kom de ind på hvilke sange, der var deres egne favoritter fra albummet – og det var blandt andet disse to. Vil du læse hvorfor – så smut da gerne bagefter over og læs interviewet der via dette link :

https://fyens.dk/artikel/larsen-og-shu-bi-dua-er-forbilleder-g%C3%A6sterne-jagter-lyden-af-sommer-i-danmark?fbclid=IwAR2cNF-CzaiJpg-RsJGtljIHiUnRnED661EWIdJM6DbStl6e0yjtY56xGqU

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.