Interview med ISSE – Del 2 af 2

”Jeg er meget glad for Melodi Grand Prix, og en stor drøm er da at deltage en dag.”

At man som musiker skal være beredt på lidt af hvert oplevede ISSE i denne uge, da hun fik en uventet – men ganske spændende – akutopgave. Hun skulle tirsdag LIVE i primetime på landsdækkende TV synge ”Det er et yndigt land” som optakt til håndboldfinalen for herrer mellem Bjerringbro-Silkeborg (BSH) og Aalborg.  

Og at BSH indkaldte hende til opgaven var der måske en velbegrundet og god bagtanke med, for sidst hun sang inden en kamp for BSH var tilbage i 2016, og der vandt de sandelig finalen på hjemmebane.

Fakta er at missionen lykkedes. Versionen af nationalsangen bragte begejstring på de sociale medier, og BSH vandt med en sejr retten til en tredje og afgørende kamp om DM-guldet – efter en ganske tæt og nervepirrende kamp.

At være en del af musikbranchen kan til tider også være en nervepirrende kamp. Men betyder det så at ISSE i virkeligheden mere drømmer om en fremtid som jurist end som musiker?

Det kan du få svar på her i denne anden del af vores interview, ligesom du blandt andet får svar på hvad hun ville skrive en protestsang imod, hvis hun fik opgaven, og hvilke fem artister hun betragter som soundtracket til sit eget liv.    

INTERVIEW

SIDE 33 – Hvis du fik til opgave at skrive en form for moderne protestsang – hvad ville du så protestere imod?

ISSE – ”Jeg ville protestere imod, at nogen synes, de er finere end andre på grund af deres erhverv/uddannelse.

Alle samfundsfunktioner er lige vigtige. Du er ikke finere, fordi du er cand.jur, musiker, læge eller andet. Stå ved din jobsituation, også hvis du som f.eks. musiker laver noget andet samtidig – på den måde danner man det mest sandfærdige billede for unge mennesker, som gerne vil gå den vej.”

SIDE 33 –

Hvad har (alt til trods) været den mest positive musikalske oplevelse for dig indenfor det sidste år?

ISSE – ”Der har været så mange oplevelser, at jeg ikke rigtig føler, jeg kan nævne bare en. Jeg har været glad, når jeg kørte hjem fra Low-Fi-koncerter i Hejls og Viby, når jeg kørte hjem fra koncert på Rampelys i Silkeborg, da jeg spillede Grønnere Grøn på en mark udenfor Sæby for 70 mennesker, hvor flere ankom i traktor, jeg har været glad, når jeg har været i studiet, og når jeg har udgivet og folk har taget imod det.

Derudover er det stort hver eneste gang, man bliver spillet i radioen, og der har jeg været glad for afspilninger på P4 og/eller P5 af alle sange på EP’en.”

SIDE 33 – Hvordan holder du dig opdateret i forhold til at opdage nyt musik?

ISSE – ”Jeg opdager faktisk ofte ny musik gennem andre. Min kommende mand har spillet sange for mig, jeg ikke havde hørt før – noget kan jeg lide, andet siger mig knap så meget – ligesom man til fester eller komsammen hos venner hører sange, man ikke kendte i forvejen. Og så har Spotify jo en Release Radar, som er designet ud fra det, jeg ellers hører, så de lister kigger jeg også igennem, når tiden er til det.”

SIDE 33 – Hvornår er du sidst selv blevet godt og grundigt musikalsk nyforelsket – og i hvem?

ISSE”Jeg er blevet rigtig glad for at løbe til Cher´s musik, jeg er vild med Miley Cyrus’ ”Plastic Hearts”, men i år har min største musikalske nyforelskelse været Fyr og Flamme. Jeg er meget glad for Melodi Grand Prix, og en stor drøm er da at deltage en dag.

Jeg synes, at Fyr og Flamme er retro på den fede måde, samtidig med de både er blevet spillet på P3, P4 og P5 og derved har skabt en glidende overgang mellem radiokanalerne, som ikke mange formår. De er meget folkelige. Og så har Jesper Groth haft nogle utrolig skarpe udtalelser omkring at være musiker, samtidig med man også er skuespiller og laver andre ting.”

SIDE 33 – Du er jo uddannet jurist – og er lige nu aktuel som vært på DK4 i programserien ”Den juridiske brevkasse”. Hvis vi ser fem år frem i tiden – er det så juristen Isse Sandorf Jacobsen eller musikeren ISSE du drømmer om er kommet længst i karrieren – eller trives du i virkeligheden bedst med kombinationen af de to meget forskellige erhverv? 

ISSE – ”Det er ingen hemmelighed, at jeg lever af juraen og for musikken, så hvis jeg en dag kan leve udelukkende af musikken, så er det drømmen.

Der er dog mange ting, jeg gerne vil, og jeg er ikke god til økonomisk usikkerhed, så jeg har brug for at vide, at der er en solid indtægt – også selvom jeg udelukkende er selvstændig. Men jeg trives oprigtig med kombinationen, og jeg møder også mange søde mennesker som jurist. Jeg har folk, som både lader mig skrive deres testamente, ordne deres huskøb og så booker mig til en havekoncert hos dem, så selvom det er en spøjs kombination, så går det overraskende godt i spænd, og folk tager mig seriøs i begge fag.

Jeg er virkelig lykkelig i den livssituation, jeg står i lige nu, og så længe jeg er glad og lykkelig og har søde venner og familie omkring mig, som jeg har nu, så klager jeg ikke. Jeg tager tingene, som de kommer, og fortsætter livet til den tid som nu, så vil jeg være en meget lykkelig 32-årig om 5 år.”

SIDE 33 – Hvis du skulle indspille en hyldest EP, hvor du fortolker nogle af de kunstnere, der har formet soundtracket til dit eget liv – hvilke fem artister ville du så vælge – og (bare kort) hvorfor lige dem?

ISSE –

Dodo Gad – den sangerinde, hvis stemme jeg har kunne spejle mig mest i.

Miley Cyrus – Jeg elsker, at hun springer mellem genrer, men stadig bare er sig selv og er ligeglad med, hvad andre synes.

Danser med Drenge – Fordi ”Hvor længe vil du ydmyge dig” er mit yndlingsnummer

Lis Sørensen – Fed stemme, udstråling og utrolig dygtig fortolker med enorm indlevelse i sangene

ABBA – Nok den eneste kunstner, hvor der ikke er et eneste nummer, jeg springer over, når jeg lytter til deres musik.”

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.