INTERVIEW med ME AND MARIA – DEL 2

“Vi er formet af Beatles, Nirvana, Mariah Carey, Sanne Salomonsen og Dizzy Mizz Lizzy”

Fotograf: PRESSEFOTO

Vi bringer her anden del af vores interview med den albumaktuelle duo ME AND MARIA, der består af makkerparret Johannes Pehrson og Maria Anna Rosenberg. Et par der i den grad har bevist at sød musik kan opstå når modsætninger mødes. Eller sagt på en anden måde, at kvalitet kan skabes af vilje, mod, nysgerrighed og en bred musikalsk horisont.

Albummet ”Strejf af fred” udkom den 18. november (CD/digitalt) – og duoen nåede inden nedlukningen at spille 10 koncerter med det nye album, som blev utroligt godt modtaget af publikum. Det er planen at de igen til foråret drager på landevejen. Foreløbig er der fastsat en koncert den 3. marts hos Trekanten, Ålborg og den 24. april i Gevninge Kirke ved Roskilde.

INTERVIEW  

SIDE 33 – Hvis I fik til opgave at skrive en form for moderne protestsang – hvad ville I så protestere imod? – og kort hvorfor?

ME AND MARIA:

”Vi skriver aldrig politiske sange, vi skriver altid ud fra egne følelser og erfaringer. Vi ville nok skrive en sang, der var for, at man tør udtrykke, hvem man er og hvad man føler. Det er så vigtigt at turde, og det rum vil vi meget gerne være med til at åbne”

SIDE 33 – Hvad har (alt til trods) været de mest positive musik relaterede oplevelse for jer indenfor det sidste år?

ME AND MARIA:

”Med det nye album har vi opnået en ny tilfredsstillelse, hvad angår sangskrivning og kvalitet af indspilning og grafisk design. Det er virkelig rart at føle, man står med et stærkt visitkort til den næste tid og det har været så fedt at have det med til koncerter. Vi nåede at spille omkring ti skønne koncerter med det nye album, og det er blevet super modtaget.”

SIDE 33 – Hvordan holder I jer generelt opdateret i forhold til selv at opdage noget nyt musik?

ME AND MARIA:

”Vi finder mange ting på YouTube og så ser vi jo meget i kraft af vores netværk som musikere. Det er herligt så meget nyt, man hele tiden kan udforske!”                 

SIDE 33 – Hvornår er I sidst selv blevet godt og grundigt musikalsk nyforelsket – og i hvem?

”Altså det er jo ikke nyt, men vi har lige set “Get Back” om The Beatles og vi er begge dybt fascineret af dem og deres tilgang til musik.

Af nye kunstnere synes jeg (Maria), Frederikke Vedel laver nogle super smukke pop/country sange, de er bare så lækre”

SIDE 33 – Hvis I skulle indspille en hyldest EP, hvor I fortolker nogle af de kunstnere, der har formet soundtracket til jeres eget liv – hvilke fem artister ville I så vælge – og (bare kort) hvorfor lige dem?

ME AND MARIA:

Beatles, det har vi vist dækket, hvorfor.

Nirvana, fordi de bare er al for fede!

Mariah Carey, fordi jeg (Maria) har sunget med på hendes sange om og om igen som teenager, det samme gælder Whitney og Celine.

Sanne Salomonsen, absolut den danske kunstner, der har betydet mest for mig (Maria)

Dizzy Miss Lizzy, det danske band, der har åbnet mine øjne for sangskrivningskunst og så er de bare feeeeede (Johannes)

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.