IRISH MYTHEN er hovednavn på ny dansk festival

”HARVEST tager ånden fra ’Jazz & roots på Balders Plads’ med til Refshaleøen"

Fotograf: Brian Selander

Festivalen HARVEST blev heldigvis ikke en engangsforestilling. Den udspillede sig for første gang sidste år i oktober ude på Refshaleøen i København – med stærke navne som Josh Rouse, Mike Andersen og Mathilde Falch på plakaten.

I vores omtale af festivalen brugte vi overskriften – “En lille festival – der kan vise sig at være en del af den store forskel”

Og indledte artiklen med følgende konstatering –  

”Det er svært at forestille sig, at 2020 vil blive husket for meget andet end den verdensomspændende Corona-pandemi. Heldigvis er verden fuld af ildsjæle, der midt i alverdens elendigheder ser muligheder”.

Og de herrer bag festivalen HARVEST – de to glødende musikentusiaster og iværksættere Tue Lund-Christensen fra Roots & Jazz og Johan Bylling Lang fra JBL Music, fortsætter heldigvis her i 2021, hvor de slap i 2020.

Foto af Kristoffer Juel Poulsen

For heller ikke i 2021 var det muligt at opleve deres normale arrangement ’Jazz & roots på Balders Plads’ i forbindelse med den amputerede udgave at Copenhagen Jazzfestival. I stedet lavede de arrangementet ”Midsommer på landet”, der var en lille 2-dages festival for at fejre sommerens lys, varme og samvær omkring rootsmusik.

Men de stopper ikke her – for nu har de altså præsenteret programmet for anden udgave af HARVEST, der afholdes i dagene 14. og 15. oktober i stemningsfulde rammer på Magneten, der er smukt beliggende på den yderste havnekaj på Refshaleøen.  En urban kulturevent og høstfest kalder arrangørerne det – og det var også den stemning at vores udsendte Lars Rosengreen Knudsen mærkede ved sidste års besøg.  

Den første dag er det ‘The Sound of New Orleans’ der er i fokus under overskriften ’MARDI GRAS COPENHAGEN’, der normalt er en kendt og elsket del af Copenhagen Jazz Festival – og på programmet er blandt andre Big Creek Slim/Peter Nande/Chris Copen, Jazz Five feat. Sahra Da Silva, Wonderbrazz + special guest.

Dagen efter den 15. oktober er der på programmet fuld fokus på tre stærke og personlige sangskrivere – Irish Mythen samt Katrine Schmidt og Julie Maria.

Den irsk fødte og i Canada bosiddende Irish Mythen har utallige gange gæstet Tønder Festival og er der blevet en ægte publikumsfavorit. Sidste år optrådte hun sågar til et stribe støttekoncerter for det lokale spillested Hagge’s i Tønder. Nogle måneder forinden var hun også på Richters i Gladsaxe – hvor hun blæste et lille publikum fuldstændig omkuld med en stemme og dens slags storytelling, der kræver et levet liv og en ægte og autentisk medmenneskelighed.

Udover dette lille scoop er også de to danske sangere og sangskriver Julie Maria og Katrine Schmidt på programmet.

Julie Maria debuterede tilbage i 2004 – og har siden bevæget sig søgende rundt mellem genrer som jazz, pop og indie. Som sangskriver og komponist er hun løbende vokset og kulminationen kom sidste år da sangen – ”Frihedens lysdøgn” – som har tekst af Anne Vad og melodi af Julie Maria og Nikolaj Busk (Dreamers Circus)– blev vinderen af Alsang 2020’s store sangskriver konkurrence og senere blev optaget i Højskolesangbogen. Sangen betegnes som en moderne fællessang, og teksten bringer os både ud i verdensrummet og tilbage i historien.

Og det vel præcis det mange af os har brug for i disse ’efter-Covid19-tider’.

Katrine Schmidt fra Ålborg udgav i år hendes debutalbum, som vi har på siden tildelte 4½ ’Side 33 skiver’ ud af 6 mulige i en anmeldelse med overskriften “Særdeles ambitiøst country udspil med lidt hemmelige ingredienser ”.

I anmeldelsen konkluderede vi blandt andet også følgende :

”Det er flotte og stilsikre cirka tre kvarters musik vi får her – men også nogle ret konservative produktioner. Skal hun skille sig ud fra de amerikanske kollegaer, så kræver det nok at hun viser lidt mere at hvad der lige præcis gemmer sig af egne (nordjyske) hemmeligheder bag den velspillede facade. 

For værktøjerne har hun. Den internationale sound i en stemme der har masser af mørktonet glød og autensitet, de velkomponerede sange og ikke mindst nærværende musikere, der kan gøre en forskel. Samtidig viser hun at hun har en bredde og en spændvidde, som gør at hun ikke behøver vælge bås for at nye mål kan sættes … og opnås.”

Det er bestemt ikke hver dag at hun stiller op på en scene i hovedstaden – så også her vil jeg rent rent faktisk bruge ordet ’scoop” om denne booking – og under alle omstændigheder er der mindst tre gode grunde til at tage til Høstfest en fredag i oktober i hovedstadsområdet.  

Men skal du med så skal du nok købe billet inden længe – der meldes om stor efterspørgsel på de forholdsvis få billetter der er i udbud.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.