ISSE har lavet en julesang, der er værd at ønske sig

”Guide til ny original julemusik – vol 2”

Fotograf: PRESSEFOTO

Julen er hjerternes fest, og så de vel godt cirka 40 samme julesange, der spilles igen og igen og igen og igen og igen …. I butikker, i radio, og via playlister. Det gør de selvfølgelig fordi, fordi det er slidstærke gode sange, der bringer genkendelsens glæde frem. Det skal man ikke kimse ad. Men man skal heller ikke tro, at der ikke er en spirende og kreativ verden omkring, der også kan bringe selv kolde stemninger i kog for nysgerrige sjæle.

De gode nye julesange banker rent faktisk på i lange varme rækker, og derfor har Side 33 lavet en guide til nyt original julemusik til alle dem, der er nysgerrige på livet efter at ’plejer er død’.

Og slet ikke fordi, at  man ikke skal høre det man plejer. For mit eget vedkommende bliver det da aldrig jul, hvis jeg ikke lige har hørt Annika Aakjær som gæst hos Carlas i deres eviggrønne ”Jul i Havanna”.

Men derfor har jeg da stadig en stor gælde over at danske artister kigger julen i øjnene, og sikrer at julen stadig er i nye omdrejninger med nye bud på juleklassikere,

Den danske sanger og sangskriver ISSE, der i år debuterede med det meget vellykkede popalbum ”Gør dit hjerte stolt” kan også være stolt over sit første forsøg i høtidsgenren.

Hendes ‘føl dig fri til at synge med på’ single ”Alt jeg ønsker mig år” rummer således både det uskyldsrene og det dybere – samtidig med at den mest af alt vil have dig at til få varmen i en kold tid.

Ideen om en julesang har været undervejs i flere år, men først i år fik ISSE skrevet en sang, som gav mening at udgive:

”Julen er for mange forbundet med stress og jag, det handler om at finde det grønneste og største træ og de dyreste pakker. Og for mig handler det bare om samværet og kærligheden. Juleånden kan ikke købes for penge, den kan kun mærkes, når man er i det helt rigtige selskab med dem, man holder af.”

”Jeg har længe vidst, at jeg gerne ville have børnekor på sangen, da børnestemmer bidrager med en helt speciel glad og ubekymret stemning. Derudover skulle man fra start kunne høre, at der var tale om en julemelodi, samtidig med at teksten gerne måtte have et budskab, som helt sikkert forstås forskelligt alt efter, hvor man befinder sig i livet. Og så skulle det være en glad sang, som giver folk lyst til at synge med og danse.”

Isse

Som sagt så gjort. ISSE har lavet en julesang, der er værd at ønske sig mere af. Måske en kommende Top 40 klassiker?.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.