Ja Tak! – der er meget mere Sommer og Gin på vej

”Ny single og video smager af mere – se og hør den her"

Fotograf: Mads Kornum

Det kan da godt være at det på verdensplan gav mest opmærksomhed at Ed Sheeran fredag kunne præsentere sit nye singleudspil feat. Taylor Swift, men her på redaktionen var det en helt anden single og et anden ny musikalsk cocktail, der var jokeren, og satte begejstringsbarometret på overarbejde.

Singlen ”Din idiot (Jeg skulle have være din idiot)” fra Peter Sommer feat. Selina Gin (Nelson Can) er med den slags umiskendelige Sommer tekst, der på vanlig underfundig vis tager fat på nogle af livets store tumlende spørgsmål om det nære og det svære, der til tider kun opnår fumlende svar. Man skal være idiot eller noget der ligner, for ikke er opfange kvaliteten i Sommers sangkatalog, og den nye single bygger nok engang på.

Hvor der gennem Peter Sommers soloalbums har løbet en selvbiografisk tråd, bliver den nu vævet sammen med en anden position for ham som sangskriver: Portrættøren, som betragter andre og tør tage deres følelser på sig.

Ordsmeden mærkes i den grad varm og veloplagt, og han har næppe grund til andet med det selskab han har været i omkring tilblivelsen af det kommende syvende soloalbum ‘De uforelskede i København’, der udkommer den 25. marts 2022. En plade, der altså igen skal fungere som en trædesten mod de store, ufortyndede følelser. Dem har han forsøgt at forløse gennem først talrige sangskriveraftener i sit skur på Amager med Klaus Q Hedegaard Nielsen, siden sammen med produceren Lars Skjærbæk og hans faste band Tiggerne.

Resultatet er efter sigende som helhed landet et lunt sted mellem chanson francaise og country. Mellem Jacques Brel og Bonnie “Prince” Billy. Alt sammen med et tydeligt nyt touch i form af Selina Gin, der nøgternt duetterer og giver kor-opbakning.

Sangene fra ‘De uforelskede i København’ kommer ikke ud på en regulær turné. I stedet indgår de i den teaterforestilling på Aveny T, som Peter Sommer i øjeblikket arbejder på sammen med Robert-vinderen Peter Harton.

Forestillingen har premiere 13. september. For spilledage og billetter: https://www.teaterbilletter.dk/forestillinger/i-morgen-er-alt-muligt/

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.