JAM DAYS i Odense erklærer sig selv konkurs

”Kunstnerisk og arrangementsmæssig succes var ikke nok til at sikre overskud”

Fotograf: Frank Nielsen

Jam Days 2019 var på mange parametre en succes – i hvert fald levede topnavnene Jamie Cullum og Larkin Poe op til forventningerne og lidt til.

Og lige lidt til – var måske hvad der generelt manglede i de næste lag af koncerter og arrangementer. Der var godbidder, men ikke nok til virkelig at mætte.

Samlet set var dommen over festivalen dog klar fra vores udsendte Kurt Baagø og Frank Nielsen. Tingene fungerede, og de eventyrlige stunder var der – og publikum bakkede godt omkring det mangfoldige udbud af arrangementer – selvom vejret i bogstavelig forstand gjorde sit for at drukne et par stykker.  

Der var også flere mennesker end i 2018, hvor festivalen kom ud med et underskud på 230.000, men alligevel ikke nok til at sikre et overskud. Der kom stadig ikke nok, og ikke helt så mange som forventet, så årets resultat blev et underskud på omkring 70.000 kr.

Formand for Jam Days – Peter Sejersen – fortæller på deres hjemmeside:

“Sammenholdt med underskuddet fra 2018, anser en enig bestyrelse derfor ikke at det er realistisk at søsætte endnu en festival i 2020. Derfor har foreningen indgivet en konkursbegæring onsdag den 18. september i skifteretten, der så vil fordele de aktiver/passiver der er tilbage i foreningen. Vi håber på forståelse fra de sidste kreditorer, der kun delvist vil få deres tilgodehavende dækket”.

Peter Sejersen fortsætter: ”Vi må desværre konstatere at der ikke er det nødvendige publikums potentiale til at indfri de ambitioner og den musikprofil som Jam Days står for og gerne vil præsentere for sit publikum. Festivallandskabet er desuden massivt i DK og vi må derfor erkende at der måske ikke er plads til denne forholdsvis lille nichefestival. Det er rigtig ærgerligt, for vi har virkelig fået mange positive tilbagemeldinger fra både publikum og artister om konceptet bag festivalen.

Et lille eventyr er sluttet – lad os håbe at nye kan opstå, for trods det kæmpe udvalg af festivaler landet over – er de fleste præget af genkendeligheder snarere end nysgerrighed, og mange af de spændende navne som Jam Days nåede at hente i deres 6 årige levetid – f.eks Laurence Jones, Durand Jones, Wayne Graham, My Baby, Ben Caplan, Grainne Duffy, Sinead O’Conner , og Ellen Andra Vang – er ikke umiddelbart artister som anses som naturlige valg andre steder.   

Men det kunne måske inspirere byens store festival Tinderbox til at kigge på det bedste fra musikprofilen fra Jam Days – og sikre at byen fortsat præsenterer en favnende bredside af god musik – også den slags, der for de fleste tilhører det mere  ukendte. Foreløbig må man nyde nogle af disse kunstnere på video – og ellers så kommer Durand Jones & The IndicationsLoppen i København den 08.10.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.