Jazz-Tak – der er blæst op til alternativ virtuel J-Dag på fredag

”Ny juleøl inkl. sang fra Bjarke & The Beerbellys feat. Michael Carøe - SE VIDEO HER”

Fotograf: PRESSEFOTO

Traditionen tro er den første fredag i november J-dag. Den er dog aflyst i år pga. de gældende Corona restriktioner – i hvert fald som vi kender den med frigivelse af gratis Tuborg julebryg kl. 20.59 på landets beværtninger og efterfølgende kampdruk. 

Men når plejer dør – opstår nye idéer – og det afspejler sig blandt andet i et nyt inspirerende samarbejde mellem et normalt berusende velspillende jazzband og et mikrobryggeri. For hvad står J-dag egentlig for – Jul? Julebryg? Juletradition? eller Juks øl? – Ja, her kommer der et nyt bud! Hvad med jantelovsnedbrydende, jovial jazz-julesang?.

Bag buddet står det habile 7-mands jazzband Bjarke & The Beerbellys feat. Michael Carøe og Mikkel Wind-Pedersen fra mikrobryggeriet BrygBrygBryg. Og vil man give det bud et skud så er det med at være klar på fredag den 6. november mellem kl. 16-19, hvor der kan tages aktiv del i deres virtuelle j-dag initiativer.

Selvsamme dag udkommer singlen ”Jinglebelly” – der er et kærkomment og kækt bud på en festlig mambo swingende julesang, der med Michael Carøe i front får den helt rette sprøde klang af crooner, og vel mest af alt føles som en omgang caribisk julejazz med dansk DNA. En sang, der bare smager af mere end den traditionelle jul.

Udover at udkomme på de traditionelle streamingtjenester udkommer den nye julesingle også på flasken af en ny dansk juleøl skabt af BrygBrygBryg, hvor den kan høres via en QR-kode på etiketterne af mikrobryggeriets nye julebryg. Fælles for julesang og julebryg er ikke bare, at de deler navnet Jinglebelly, men også at de begge er lavet efter den mest ‘fucked up’ opskrift. Hvorfor? Fordi både band og bryggeri ønsker at skubbe til opfattelsen af og forventningerne til, hvordan en julesang kan lyde og hvordan en juleøl kan smage. Faktisk er deres allerstørste juleønske, at vi danskerne tør lade traditionerne rende – eller i det mindste udfordre dem – og lade nysgerrigheden råde i stedet.

– Vi er et jazzband og vi elsker at spille musik inden for den traditionelle jazz. Men vi prøver at løsne lidt op på det hele og herigennem gøre ikke bare stilarten men hele jazzgenren mere udadvendt. Lidt mindre alvorlig. Vi vil skubbe til den gængse opfattelse af, hvad jazz er og hvordan den skal lyde. Jazzen kan også kan være helt nede på jorden og tage lidt pis på sig selv. Vi går efter festen, siger frontmand Bjarke Nikolajsen, der også slår sine folder og sin trompet hos blandt andre DR Big Band, Brassflavour og Tuesday Night Brass Band – og slutter med at konstatere :

Det her er 2020 og plejer er for alvor røget på genbrugspladsen. Derfor vil vi også gerne lave en anderledes J-dag.  i nytænker det hele. Jazz, julesange, juleøl, J-dag. Og så kan vi også teste, om øl smager bedre med jazz og om jazzen bliver bedre efter et par øl.

Når ”Jinglebelly” udkommer den 6. november er der lagt op til den helt store lytte- og drikkeoplevelse med både ølsmagning af den nye julebryg, livekoncert, ølnørderi, øl-fifs og en konkurrence, hvor man kan vinde en adventsoverraskelse fra BrygBrygBryg. Alt sammen streames live fra Ølbaren Bootleggers på Amager, hvor det også er muligt at deltage fysisk i arrangementet.

PRESSEFOTO

Og hvordan deltager man så i eventet, som det er helt gratis at være med til?

Man kan sammen med vennerne tilmelde sig det virtuelle event ved at sende en mail til jinglebelly2020@gmail.com og skrive, om man vil hente sine øl i København eller Aarhus. Når man har tilmeldt sig, vil man modtage en mail med information om pickup og kan efterfølgende afhente sine øl på enten Bootleggers på Amager eller Erlings Jazz- og ølbar i Aarhus. Der er kun 100 nummererede flasker, så det gælder op at være hurtig med tilmeldingen. Det er kun muligt at hente 2 øl pr. person.

Eventet streames live via facebooksiderne hos både Bjarke & the Beerbelly, BrygBrygBryg og Bootleggers, hvor man altså fra fra kl. 16.00-19.00 kan holde J-dag sammen med ølelskere på tværs af landet, uden at skulle uden for en dør. HUSK DOG MAX 10 SAMLET

Bor man i Københavnsområdet, er der også mulighed for at deltage i den fysiske COVID-19-tilpassede J-dags-drikke-og-lytte-oplevelse på Bootleggers på Amager. Her er der skruet op for restriktionerne med håndsprit, mundbind, begrænset deltagerantal og afstand.

Og så der lige øllen – hvor meget anderledes er den? Den kaldes en funky spicy Dark, håndbrygget i et begrænset nummereret parti på 261 enheder. Det er en mørk øl, der er syrlig og brygget på rigelige mængder ristet malt, som måske ikke lige er dét, folk traditionelt forbinder med en juleøl. Men samtidig er den krydret med kanel og kardemomme, som nok skal få folk i julestemning.

– Hos BrygBrygBryg elsker vi at eksperimentere og bryde rammerne for, hvad der er normalt og hvad folk kender til. Netop det gør samarbejdet med Bjarke & The Beerbellys interessant. De har samme vision blot med musik, og så gør det jo heller ikke noget at de elsker øl, fortæller Mikkel Wind-Pedersen

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.