Jeppe Lindegaard udgiver stille hyldest til 70’ernes protestsangere

”Ny single forsøger at finde en ro og styrke til både den indre og ydre klimakamp”

Fotograf: PRESSEFOTO

I mange år var Jeppe Lindegaard mest kendt som manden bag knapperne – med udgangspunkt i hans eget Beatroot Studie, hvor han udvikler bidrag til komposition, lyddesign og speak.

Men i 2018 udsendte han debutpladen ”Terrible, Beautiful World”. En virkelig findrejet sag, hvis man er til velskrevet og velproduceret folk/pop, og sange der er skabt til landtidsholdbarhed og en søgen efter mere end 3 minutters radio berømmelse.

På pladen arbejde han på en del numre sammen med sangeren, sangskriveren og produceren Peter Busborg – og det samarbejde er fortsat på den nye single ”Silent Tragic Comedy”, hvor musikken er skrevet sammen med Peter Busborg og Nashville sangskriveren Sam Brooke, mens teksten er skrevet med den rutinerede amerikanske sangskriver Neil Furio (Marc Facchini, Marie Frank, Claus Hempler, Bjørn Fjæstad).

Singlen er alvorlige sager pakket ind i lækker lydkulisse. Om baggrunden for singlen fortæller Jeppe Lindegaard i pressematerialet:

”Silent Tragic Comedy” er en sang, der opstod ud af en klimadepression, der tog fart på en ferie til Kroatien, mens den tropiske varme lå tungt over Danmark i sommeren 2018.

En dyb bekymring over tørkens insisterende greb kombineret med dårlig samvittighed over selv at bidrage til den pludseligt virkelighedsnære klimaudvikling, kulminerede i en overvældende afmægtig følelse af frustration og resignation.

Følelsen af at være spændt efter et lyntog på rulleskøjter, man bare ikke kan stoppe. Bogen ”Factfulnesss” af Hans Rosling blev en mental redningskrans, og afmagten afløstes af aktivisme, som blev kanaliseret ud i sangskrivningen. Det resulterede bl.a. i denne sang.

Sangen prøver ikke at finde svar eller løsninger, men er et ydmygt bidrag til den klimaaktivisme, der breder sig, og er en stille hyldest til 70’ernes protestsangere. Derudover er sangen et forsøg på at finde ro i dét, der virker som et uoverskueligt klode-renoveringsprojekt, og et forsøg på at samle styrke til både den indre og ydre klimakamp.”

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.