Julefredskoncert i København

”Kun for forrykte Festival laver begavet spinoff event”

Fotograf: PRESSEFOTO

Kun for forrykte Festival har efterhånden etableret sig solidt på det danske festival landkort, som en festival der med en klar og kærkommen profil ikke ligner alle de andre. De kigger frem, men med blikket i bakspejlet.

Med en beliggenhed tæt ved vandet i smukke grønne omgivelser i Stubbekøbing på Falster taler festivalen så afgjort til dem, der gerne vil mærke musikken i takt og pagt med naturen. Samtidig rammer festivalen med deres slogan ”Musik, Fred, kærlighed” også ind i noget konkret, som mange reelt savner at være fælles om i disse urovækkende tider vi lever i.

Den musikalske profil har sit udgangspunkt i ånden fra Woodstock og dansk rocks gyldne hippie æra, men samtidig præsenterer festivalen også nogle af tidens lovende navne, der med ny energi og nerve bringer ånden og stafetten videre fra de gamle koryfæer.

Festivalen afvikles nu for femte gang den 7. og 8. juni 2024, og foreløbig er kultbandet The Old Man and The Sea eller Den Gamle Mand og Havet, som de præsenterer sig som i dag på programmet sammen med Den Syvende Søn og Hammond Orgasm. Flere navne offentliggøres inden længe.

Kultband har nyt musik ude

Men de tre navne er nu i sig selv grund nok til at drømme sig hen til Stubbekøbing og sommeren 2024. Ikke mindst Den Gamle Mand og Havet lyder som lidt af et scoop.

De var oprindeligt aktive i årene 1968-1974, og det var i den periode, at de udgav deres i dag legendariske samleobjekt af en debutplade. De spillede på Roskilde Festival i både 1973 og 1974, men gik i opløsning året efter, og inden de fik udgivet deres andet album, der ellers var indspillet. Det blev dog godt 30 år senere samlet op, redigeret og udgivet på CD.

Nu har tre af de oprindelige medlemmer fra dengang – Tommy Hansen (hammond), John Lundvig (trommer) og Lasse Laursen (guitar) suppleret af den halvt så gamle Søren ”Trold” Pedersen (bas og sang) så udgivet bandets tredje album, der meget passende har fået titlen ”III”.

Et særdeles fremragende comeback, der beviser at den psykedeliske rock har meget mere at byde på end bare gode og til tider tågede minder. Det er tung og fritflydende psykedelisk-rock, der kan og med garanti vil sparke døre ind anno 2023/2024. De lyder på ingen måde som et band, der er blevet rustne i den lange pause, der kun har været afbrudt af sporadiske små gendannelser i forskellige konstellationer.

Spinoff event på Loppen

Men der jo lang tid til juni 2024, så Kun For Forrykte Festival præsenterer nu deres spinoff event i form af  Den Forrykte Julefreds Koncert, der afvikles den 15. december på Loppen i København.

En koncertaften i den helt rette ånd med en række artister, som med garanti vil formå at indkapsle atmosfæren af sommerfestivalen.

“Den nye julekoncert bliver “stedet hvor gamle venner mødes” og hvor man kan få fyldt lidt forryktenergi i kroppen inden julen står for døren. Det er som en rigtig “homecoming koncert” og jeg er sikker på, at mange vil glæde sig til at opleve stemningen ude på Loppen, som er den helt rigtige venue – udenfor vores hjem i Stubbekøbing. Vi håber at skabe en lille jule-tradition, som kan vende tilbage i de kommende år”

udtaler arrangøren Frederik Schnoor

Loppens bar serverer velskænket øl, vin og en ganske forrykt gang “galmands-gløgg ” til at sætte stemningen på denne aften. Salget af de 300 billetter er startet.

Selve programmet er en god blanding af levende legender, kultfigurer, genopstandelse og upcoming. Du kan finde julefreden sammen med følgende artister:   

Dream City Burnin´

Et genialt sammenrend af 70’er rockens veteraner Peter Ingemann, Tømrerclaus, Kim Menzer og Søren Berlev. Med deres erfaringer fra bl. a. BURNIN RED IVANHOE, GASOLIN, SKOUSEN & INGEMANN og YOUNG FLOWERS bliver publikum inviteret til flyveture frem og tilbage ud i den danske rockhistorie, med dens særlige poesi, psykedeliske energi, og rå drive af de fire aktive herrer, der selv blev stjerner da det hele begyndte.

Pressefoto

Beefeaters

Bandet som fik blå vinger af salig Peter Thorup og atmosfærisk luft fra Morten Kjærumgård’s magiske og malende håndtering af hammond orglet har gennemgået et overbevisende generationsskifte, og nu udgøres det af ¾ af Freddy And The PhantomsFrederik Schnoor, Rune Rene Hansen, og Anders Haahr samt Torben Guldager (Katinka Band, Kúlu, Nymalet). På en lille gave i anledning af julen vil den rustikke og inderlige bluessanger Jes Holtsø gæste bandet denne aften.

Foto: Ole Toxværd

Fancy Lee

Det helt friske knopskud på plakaten er bandet Fancy Lee. Et nyopblomstret sumporkester, der anført af Nina Methling med feministisk poesi og rådne, rockede blues riffs, inviterer lytteren ind i et helt nyt univers. Et univers af psykedeliske fortællinger om voodoo hekse og sumpfolk, om kvinder uden mænd, om New Orleans-bordeller i baggyder og om hvordan man indgår en aftale med underverdenen. De udsender den 23. november deres debut, en dobbelt single, og der er i den forbindelse releasefest på H15 i København.

Pressefoto

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.