JULEHJÆLP TIL ALLE!

”Her er der ingen grænser for hverken næstekærlighed eller deling af glæden ved musik”

Fotograf: Maria Fremming

SIDE 33 har altid øje og øre på musikken. Vi skeler ikke til køn, alder, genre, religion eller social baggrund. Der lyttes med samme nysgerrighed og sund fornuft uanset afsender.

Smag og behag er forskellig. Men det mindste vi kan gøre som en seriøs musikformidler, er at behandle alle med lige dele respekt og interesse i det produkt man som artist præsenterer. Det er selvfølgelig langt fra alt vi præsenteres for, som har kvaliteten til en bredere lydhørhed, men utroligt meget har.

Så RESPEKT og en musikhjertelig hilsen til alle de musikere, sangere, sangskrivere – og branchefolk – der tager kampen op, og yder, for at alle os andre kan nyde den slags musik, der kan gøre en forskel om du er ramt af sorg, glæde, lyst til dans, bevægelse eller eftertænksomhed.

Julen rummer også mange følelser – det højstemte, de laveste fællesnævnere (ingen nævnt, ingen glemt), melankolien, glæden, næstekærligheden. Og som det gælder resten af året – kan vi kun dele rådet – ”alt det lette, alt det tunge, syng det ud”. Derfor fra mig til jer – to af mine favorit julesange – der afspejler hver deres stemning.

Melankolien repræsenteret af ham jeg betragter som en af verdens absolut bedste sangere – Richard Page – kendt både for egen solokarriere, sin tid i Ringo Starr & His All-Starr Band, og ikke mindst som frontmanden i Mr. Mister og Pages. Og har du en pladesamling med mange amerikanske udgivelser fra 80’erne og 90’erne så vil du med garanti finde ham på utallige album, idet han på den tid var en af de mest benyttede backing vokalister i USA – hos alt fra f.eks. Toto til Celine Dion via Whitesnake og Kenny Loggins.

I 2010 udgav han digitalt EP’en ”5 Songs for Christmas”. En meget amerikansk udgivelse i hele sin lyd og (selv)højtidelighed, men nummeret ”I Always Cry At Christmas” skiller sig for mig afgørende ud fordi stemme, musik, og tekst i den grad går op i en højere enhed, og binder de smukkeste bånd mellem melankoli, sentimentalitet, og ikke mindst vinger af håb – og tro på at de fleste af os i virkeligheden ønsker, at der er julehjælp til alle – og til en selv, hvis behovet skulle opstå uden at vi skal dokumentere hverken uspecifikke værdier eller medlemskaber.

Således bliver jeg rørt og ramt – hver gang jeg hører den – og giver derfor et behov for at huske på at humoren og smilet imellem mennesker er den bedste naturmedicin, der findes. Derfor kommer ”Jul i Angora”, som den naturlige afsætning for et stemningsskift. En nyklassiker – udgivet i 2004 – der rummer en langtidsholdbar originalitet i både tekst og musik, og som rækker ud efter de afgørende øjeblikke af befriende og gerne uforpligtende øjeblikke af humor, der når alt kommer til alt kan binde os tættere sammen.

GLÆDELIG JUL TIL ALLE FRA SIDE 33 – og ikke mindst til Jer, der støtter via abonnementsbetaling – eller bidrager med frivillig arbejdskraft. Udover undertegnede – Mads Kornum – som chefredaktør og primær skribent – blev Side 33 i 2021 skabt ved altafgørende hjælp af løbende bidrag fra fotograf og skribent Maria Fremming, skribent Trinelise Væringforfatter/radiovært Thomas Vilhelm, fotograf Frank Nielsen, fotograf Henrik Hildebrandt, fotograf Anne Haldager, fotograf Madeleine Glindorf, fotograf Brian Selander, fotograf Sven Levandowsky, journalist Lars R. Knudsen,  og med ad hoc bidrag fra journalist Kurt Baagø, kulturaktivist Anders Kristensen, fotograf Poul Erik Pedersen, fotograf Claus Munk Christensen, journalist Claus Vittus,  journalist Jakob Lambertsen , journalist og forfatter Per Wium, fotograf Thomas Rasmussen, fotograf Thomas Rungstrøm og fotograf Caroline Gottlieb. UDEN ALLE JER INTET SIDE 33! TAK.       

Og trænger du stadig til lidt julehjælp for at finde noget alternativ julemusik, så finder du playlisten lige her:

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.