Julekalender – LÅGE 11

Dagens artist - Teis Thomsen - med fuld fokus på B-Siden

Fotograf: PRESSEFOTO

På Side 33 vil vi som vores julekalender på vores webside hver dag fra 01.12 til 26.12. bringe et kort interview med dagens artist. En person vi i årets løb føler har bidraget med gode oplevelser eller begejstring til musikhjertet. For julen er jo som bekendt hjerternes tid – så lad os sætte musik og spørgsmål i omdrejninger.

Dagens artist er Teis Thomsen – manager, rytmeguitarist og sangskriver i folk-pop bandet B-Siden, der i år udsendte deres debutalbum “Kongens hemmelighed”. Et album, som i går var blandt de 20 udvalgte til årets mest anbefalelsesværdige CD udgivelser.

Samtidig gav B-Siden det, som denne skribent uden omsvøb må kalde for årets fuldfedeste release-koncert – den 14.06.19 på Gimle i Roskilde. Det var således ikke kun musikken, der var mega effektfuld, det var hele deres personlige og originale set-up omkring udsmykningen af lokalet så sandelig også – ligesom det var genialt, at de til egen fest havde inviteret folk-pop kollegaerne Laursen, som opvarmning, og samtidig havde aftalt at de hver skulle spille et af hinandens numre. Kongeligt!

B-siden er både glæde, og alt det imellem linjerne – og har med deres iørefaldende debutalbum, og deres mange live optrædener i 2019, taget deres egen vej direkte hen til der, hvor de står ansigt til ansigt med A-holdet på den danske musikscene, men stadig vælger at spille B-Siden først. Respekt.

SIDE 33 – Musikåret 2019 er ved at gå på hæld. Hvad har for dig personligt været de mest minderige og positive musikalske stunder eller oplevelser i året der gik?  

“I dette år 2019 er der klart en dag som stikker ud for mit vedkommende. Den 30. juli var der efter sigende i omegnen af 11.000 sommerglade danskere samlet i Byparken i Roskilde, til koncert under åben himmel. Hovednavnet var Poul Krebs, som jeg første gang i mit barndomshjem i Herfølge stiftede bekendtskab med, når min mor satte et album på anlægget, mens weekendens rengøring skulle overstås. Og når nu vi fejrede 3 års jubilæum i B-siden, så kunne det ikke blive meget større end som opvarmning for så folkekært et navn som Poul Krebs. Sikke en ære. Og sikke en flink mand som smilende ønskede os god koncert inden vi trådte ud foran det største menneskehav af et publikum, vi nogensinde har optrådt for. Jeg er vant til at kunne se ansigtet på alle publikummer, men her kunne jeg ikke engang se til midten. Det var bare et hav. Et hav af liv.

Udover at ride på den største bølge i B-sidens historie efter lige at have udgivet vores andet album ”Kongens Hemmelighed” og nu stå i så speciel en kulisse fuld af eufori indeni, så var det også med en vished om at en del af den vind, der har skubbet bølgerne for os, snart ville søge andre himmelstrøg så at sige. Det var nemlig den sidste koncert med B-siden for vores bassist Kristian Karlsson, der havde valgt at stoppe i bandet efter denne koncert. Derfor ender denne dag med at male et meget udførligt billede af det som de musikalske stunder gør for os alle sammen. Musikken er med os igennem det sure og det søde og alt derimellem. Det kan bruse følelserne helt op til kanten og flyde bægeret over. Og for mig… Så har det indtil nu ikke været mere minderigt på en enkelt dag end til byparkskoncert med B-siden og Poul Krebs.”

B-Siden i Roskilde Bypark – FOTO: Mads Kornum

SIDE 33 – Hvad ser du ellers med glæde eller forventning frem til i 2020 indenfor musikkens verden?

“Jeg ser med stor forventning frem mod år 2020 i selskab med mine kammerater i B-siden, Simon Karlshøj, Alexander Cortez og ikke mindst vores nyeste medlem Mikkel Wiesner. Vi har mange planer og ønsker for det kommende år. Jeg tror dog efterhånden jeg har lært at det er voldsomt positivt at have ambitioner og lave planer for fremtiden, men de største stunder kommer helt uden planlægning. De sker nemlig når folk giver lidt af sig selv og byder ind med noget jeg ikke havde regnet med. Og det er essensen af hvad jeg vil se frem til. Alt det jeg ikke har set antydningen af endnu, som kommer til at tage røven på mig, for at sige det på godt dansk.”

Teis Thomsen til Åbningsreception hos Side 33 – FOTO: Mads Kornum

SIDE 33 – På Side 33 søger vi jo også gerne det alternative, og de mere smalle udgivelser. Har du en personlig favoritsang om julen eller tiden omkring, som du vil anbefale? Altså en sang, der ikke lige findes på de mest sædvanlige ”Jule Hits” opsamlinger.

“Hvis jeg skal anbefale et nummer der ikke ligger på de traditionelle julelister vil jeg anbefale Walther’s sang ”Ro” fra albummet ”Ro & nutidens stemmer” fra 2017. For mig handler julen og i særdeleshed vinteren om at have ro på. Jeg har ikke behov for at spærre mig inde og gå i hi eller noget i den dur, men jeg finder ro i mørket og kulden til at fokusere på de ting jeg finder spændende at fordybe mig i tankemæssigt. Og det hjælper ro mig til, hvis ellers man kan finde den i julestress og materielle goder.

Jeg synes det er en fantastisk sang Walther har skrevet, med en melodi, som fører mig trygt og roligt gennem nummeret. For mange en overset sang, der fortjener et lyt. Ro er så forbandet svært at få… tag dig tid. Og glædelig jul. “

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.