Julekalender – LÅGE 12

"Dagens artist - TILDE - skyder 2020 i gang med et brag af en single"

Fotograf: Mads Kornum

På Side 33 vil vi som vores julekalender på vores webside hver dag fra 01.12 til 26.12. bringe et kort interview med dagens artist. En person vi i årets løb føler har bidraget med gode oplevelser eller begejstring til musikhjertet. For julen er jo som bekendt hjerternes tid – så lad os sætte musik og spørgsmål i omdrejninger.

Dagens artist er svenske Tilde – der sidste år udgav debutalbummet ”Nothing Gold Can Stay”. Et album med en tidløs pop/soul lyd, hvor man hører inspiration fra både Nina Simone, Carole King, Amy Winehouse, Duffy og Lana Del Rey. Albummet hentede her på siden 5 (ud af 6 mulige) skiver – under overskriften “Sjæl og sind varmes over guldbaren Tilde”. Og efter at have oplevet hende live – både som solist og med band – kan det ikke understreges for lidt – den overskrift holder – og karaten på guldet er kun stigende.

Trods de nævnte relaterede kunstnere er Tilde nu mest af alt en kunstner, der er er på vej til for alvor at finde lyden af sig selv – og hun er lyden af et levet liv, der ikke har taget sig selv for givet – og som har været brolagt med større personlig modgang end det de fleste oplever. Modgangen er blevet brugt til at komme styrket ud – og altså til i en alder af 30, at levere et debutalbum, der emmer af internationalt format.

Tilde har en af de mørklødede soulstemmer – som man kan mærke – og som har både pondus, power og pirrelighed i sig – og den passer derfor perfekt til den retro-soul-pop, som hun har lagt for dagen ned ”Nothing Gold Can Stay”.

Først i det nye år udkommer en helt ny single ”Call My Name” – og Side 33 har smuglyttet – og skal fra et ærligt musikhjerte meddele, at der er et stort, flot og orkestreret soul-pop nummer i vente. Et nummer, der med en spilletid på over 5 minutter virkelig også viser, at Tilde ikke kigger hitliste-skabeloner, men synger og skaber direkte fra et hjerte og en sangskrivertank, som stadig lyder til at være guldbelagt. Der meldes sandelig også om kommende koncerter her til lands  i 2020 – men koncertdatoer er dog ikke endeligt fastlagt.

Foto : Henrik Andersson

SIDE 33 – Musikåret 2019 er ved at gå på hæld. Hvad har for dig personligt været de mest minderige og positive musikalske stunder eller oplevelser i året der gik?   

”2019 har varit ett spännande år för mig musikaliskt. Jag påbörjade arbetet med mitt andra album och det känns som att jag blivit mycket tryggare i rollen som producent och att mitt nya album kommer låta mer ”jag”, mer Tilde. Jag tror egentligen att det är det, arbetet i studion, tillsammans med alla livespelningar, som jag ser tillbaka på med största glädje snarare än någon enskild händelse.”

SIDE 33 – Hvad ser du ellers med glæde eller forventning frem til i 2020 indenfor musikkens verden?  

”Jag brukar alltid drömma stort, tänka stort så vissa saker kommer kanske inte att ske 2020, men nu närmast ser jag framemot att släppa nytt material från mitt kommande album i början på nästa år. Jag hoppas också på fler spännande samarbeten och jag ser jättemycket framemot att spela mer live i Danmark!”

SIDE 33 – På Side 33 søger vi jo også gerne det alternative, og de mere smalle udgivelser. Har du en personlig favoritsang om julen eller tiden omkring, som du vil anbefale? Altså en sang, der ikke lige findes på de mest sædvanlige ”Jule Hits” opsamlinger.

”Everyday will be like a holiday” av Carole King. Jag är ett stort fan av Carole King och den här låten, som många kanske inte känner till, går alltid på repeat hemma hos mig i juletider.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.