Julekalender – LÅGE 13

"Dagens artist - JD - fra et triumf år til det næste"

Fotograf: Brian Selander

På Side 33 vil vi som vores julekalender på vores webside hver dag fra 01.12 til 26.12. bringe et kort interview med dagens artist. En person vi i årets løb føler har bidraget med gode oplevelser eller begejstring til musikhjertet. For julen er jo som bekendt hjerternes tid – så lad os sætte musik og spørgsmål i omdrejninger.

Dagens artist er Jacob Dinesen. Ovenpå udgivelsen af hans stærke tredje album ”Found It” i slutningen af 2018 har han brugt meget af 2019 sammen med sit festlige og forrygende rockband – og de har leveret 32 udsolgte indendørskoncerter lige fra Fermaten i Herning i februar og til VIBO Arena i Viborg i november – lige afbrudt af 24 festivalkoncerter i løbet af sommeren. Dommen fra et stort og bredt publikum – har efter hvad det der er kommet Side 33 for øre – været klokkeklar. De kan lide hvad de høre, og lader sig lettere end en Casper ChristensenSmukFest gerne forføre af det ærlige, kærlige, ligefremme, farverige og favnende rockudtryk.  

En enkelt friaften fik hans band dog da han gik på scenen på hjemmebanen på Tønder Festival og gav en af årets helt store koncert oplevelser SOLO. Noget der tændte en gnist i ham, og som har resulteret i, at han næste år tager på sin første officielle solo turne. Der er noget at glæde sig til. Hvad Jacob selv glæder sig til kan du blandt andet læse i nedenstående interview –

SIDE 33 – Musikåret 2019 er ved at gå på hæld. Hvad har for dig personligt været de mest minderige og positive musikalske stunder eller oplevelser i året der gik?

“I år har jeg været på min omfattende “Found It” Tour i anledningen af min seneste plade. Det har været den bedste, sjoveste og hårdeste tour jeg nogensinde har været på. Jeg må med alt ydmyghed i stemmen sige at de positive musikalske stunder har være talrige. Jeg oplevede at mit band og jeg kom tættere på hinanden end vi nogensinde har været. Det gjorde at vi blev mere samspillede og mere velspillende end jeg før har oplevet. Publikum var også helt suveræne på denne tour, og vi mærkede kærligheden uanset hvor tour bussen stoppede. Det gjorde at den bølge man jagter hver eneste aften udviklede sig til en tsunami, når man først fik fat i den. Publikum og band i symbiose, er den bedste high man kan få.”

SIDE 33 – Hvad ser du ellers med glæde eller forventning frem til i 2020 indenfor musikkens verden?

“Hvis jeg skal kigge ud over min egen næse tip, vil jeg sige at det jeg glæder mig allermest til i 2020, er at blive overrasket. Der er så meget god musik der bliver udgivet hver uge og nogle gange dumper der er et band eller en artist ned i turbanen som man ikke havde set komme. Det er altid fedt at opleve ny musik, og blive overrasket og væltet af stolen når man mindst venter det”

Side 33 – Her på siden søger vi jo også gerne det alternative, og de mere smalle udgivelser. Har du en personlig favoritsang om julen eller tiden omkring, som du vil anbefale? Altså en sang, der ikke lige findes på de mest sædvanlige ”Jule Hits” opsamlinger.

“Run run Rudolph med Keith Richards. Jeg er kæmpe Stones fan og jeg har altid elsket Keith Richards. En hver der godt kan lide Rock n Roll kan ikke komme udenom Keef! Han giver sangen retfærdighed og det svinger som in i helvede”.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.