Julekalender – LÅGE 15

Dagens artist - Oscar Mukherjee - på vej mod "House of Songs" 10-års jubilæum"

Fotograf: Brian Selander

På Side 33 vil vi som vores julekalender på vores webside hver dag fra 01.12 til 26.12. bringe et kort interview med dagens artist. En person vi i årets løb føler har bidraget med gode oplevelser eller begejstring til musikhjertet. For julen er jo som bekendt hjerternes tid – så lad os sætte musik og spørgsmål i omdrejninger.

Dagens artist er  Oscar Mukherjee. Han boede indtil sine teenageår i USA – og flyttede så til Danmark, hvor scenen på Mojo Bluesbar i København blev hans andet hjem. Otte år senere er det tydeligt for enhver, at han i den grad har lært at spille the blues i livets blåtonede skole.

Oscar Mukherjee har stadig the blues – og det kan man blandt andet høre når han optræder med hans MUKHERJEE BLUES, men når han optræder som MUKHERJEE er det en mere tilbagelænet pop/rock musiker man møder. Man fornemmer at folk som Bob Dylan, Elton John, John Fogerty og The War On Drugs er inspirationskilder.

I 2017 indspillede han en lovende EP ”Solid Shade of Blue” der gav fine smagsprøver på den singer/songwriter vej han også vil gå. På den fandtes nummeret ”The Road” – som siden er blevet skrevet om og genindspillet til den aktuelle EP ”Sentimental Sleep”, der i den grad understregede at han er mere end godt på vej.

Det visitkort har da også sikret ham – som den eneste dansker –at få en invitation til at deltage i The House of Songs 10-års-jubilæum.  

Det og meget mere fortæller han om her i vores julekalender interview :

SIDE 33 – Musikåret 2019 er ved at gå på hæld. Hvad har for dig personligt været de mest minderige og positive musikalske stunder eller oplevelser i året der gik?   

“2019 har været et hektisk & spændende år for mig! Indspilningen og udgivelsen af min 2. EP, ”Sentimental Sleep”, står øverst på min liste over vilde oplevelser.

 I februar havde Nikolaj Heyman og jeg nogle meget intense 14-timers arbejdsdage i studiet, hvor vi indspillede sangene, der kom på ”Sentimental Sleep”. Det var nogle hårde og enormt intense dage i studiet med fuld fokus og jeg er pavestolt over resultatet, der udkom i efteråret i år.

Nikolajs og mit samarbejde i studiet viste sig at have større betydning end blot de sange vi fik lavet. På mange måder blev den nye lyd og sangskrivnings-stil starten på en lang rejse som jeg tror, kun lige er begyndt. Efterfølende skulle jeg sætte et band sammen til releasekoncerterne og i den forbindelse meldte Søren Poulsen sig på banen, der spiller trommer på EP’en. Søren hev Henrik Poulsen (bas) med i projektet og jeg tog min long-time guitarist Jakob Holm (guitar) med. Inden jeg havde set mig om, havde jeg fået mig et band, der næsten er for godt til at være sandt. Jeg er så taknemmelig! Vores koncert i Støberihallen i oktober var nok min optræden-highlight i året der gik.

Der er også sket andre spændende ting – jeg har gæstet Poul Krebs på hans sommertour, bl.a. sammen med Signe Svendsen, og det har været sjovt! En sand fornøjelse når garvede og erfarne folk rækker hånden ud til en ung én som mig.

Anna Krebs (Stille Støj), som nu også arbejder som min manager, afholdt et sangskriver-ophold med en håndfuld andre sangskrivere på Samsø i marts, som var kanon. Vi skrev sange sammen og der blev i musikkens tegn stiftet nye bekendtskaber, som jeg tror der i fremtiden vil komme spændende projekter og samarbejder ud af.”

Hvad ser du ellers med glæde eller forventning frem til i 2020 indenfor musikkens verden?  

“Jamen allerede i januar skal jeg afsted på endnu en fantastisk rejse. Jeg har nemlig været så heldig, som den eneste dansker, at få en invitation til at deltage i The House of Songs 10-års-jubilæum.

”The House of Songs” er et internationalt sangskriver-udvekslingsprogram med huse i Austin, Tx og Arkansas og jeg modtog i 2017 et ophold hos dem i Austin TX. Denne gang skal jeg bruge 8-9 dage i deres hus i Arkansas, hvorefter jeg sammen med de andre jubilæumsdeltagere taget videre til ”Folk Alliance International” i New Orleans, hvor jeg skal optræde. Turen slutter i London, hvor vi skal spille på ”Americana Fest UK”. Jeg er selv vokset op i Californien, så jeg glæder mig ekstra meget til at ”come full circle” med en tur tilbage til USA i arbejds- & musikregi.

Der arbejdes pt på at booke forår og efterår, og jeg glæder mig til at komme ud og spille både solo og med mit band igen. Bandet og jeg skal indspille en fuldlængde plade hos Søren Zahle i det nye år. Vi har netop filmet nogle ”live-sessions” med bandet i studiet, som i skal glæde jer til at se. Pladen bliver næste skridt.

Udenfor sangskriver-projektet tegner det til at mit bluesband i 2020 skal i studiet og indspille plade. Vi tænker at gøre det helt old-school med kun én mikrofon, så det bliver noget helt, helt andet. Og når ja – jeg glæder mig til at se en af mine helte, John Prine, på Tønder!”

På Side 33 søger vi jo også gerne det alternative, og de mere smalle udgivelser. Har du en personlig favoritsang om julen eller tiden omkring, som du vil anbefale? Altså en sang, der ikke lige findes på de mest sædvanlige ”Jule Hits” opsamlinger.

“Jeg ved ikke hvor obskur og hemmelig den er, men jeg er kæmpe fan af Chuck Berry’s ”Run Rudolph Run”. Chuck er jo kongen af rock n’ roll, så man går aldrig galt i byen med denne her sang, som for øvrigt var min yndlingsjulesang som barn.”

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.