Julekalender – LÅGE 17

"Dagens artist - Terje Espenes - ønsker god jul til alle sine danske venner"

Fotograf: PRESSEFOTO

På Side 33 vil vi som vores julekalender på vores webside hver dag fra 01.12 til 26.12. bringe et kort interview med dagens artist. En person vi i årets løb føler har bidraget med gode oplevelser eller begejstring til musikhjertet. For julen er jo som bekendt hjerternes tid – så lad os sætte musik og spørgsmål i omdrejninger.

Dagens artist er norske Terje Espenes – sanger, og sangskriver i Jack Stillwater, der i år udsendte deres fjerde album “Norwegicana” – som vi tildelte 5 ud af 6 mulige skiver – med overskriften “Tænk hvis Bradley Cooper havde sådan en stemme!” – og i selve anmeldelsen uddybede vi blandt andet med ordene –

”Den tyktflydende Americana sound har også noget norsk højfjelds solskinsrock i sig – og et ekko af den nordiske melankoli. Og så har Jack Stillwater et afgørende es i ærmet – nemlig en ekstraordinær styrke i form af den varme, bløde, rolige, mørkt tonede vokal som Terje Espenes besidder. For filan da – den kan noget! Han lyder kort sagt sådan, som man kunne forestille sig at Bradley Cooper i virkeligheden går og drømmer om at lyde – hvis han altså sådan rigtig skulle være sanger!”

Deres album er roots-country-rock på internationalt niveau – og de burde i en logisk verden være ”must have” på enhver nordisk festival eller spillested med et rodfæstet publikum.

Terje Espenes var i øvrigt med i den norske udgave af støttekoncerten til fordel for forskning i Parkinsson – Light of Day – som også var fordi Støberihallen i Hillerød i lørdags – og her åbnede han sammen med to andre norske singer-songwriters med et sæt, hvor de spillede tre numre hver, og publikum kunne her nyde tre Jack Stillwater perler i akustiske versioner – ”Deep Dark woods”, ”Rebel Heart” og ”The Coal Miners Daughter”.

Det akustiske set-up fortsætter han med i det nye år når han i hjemlandet tager på en mindre “Hyldest til Bruce Springsteen“-tour.

En slags hyldest oplevede Jack Stillwater selv i år da den svenske DJ Nord i på ret vellykket vis fortolkede Jack Stillwater i et remix af et af deres ældre numre.

SIDE 33 – Musikåret 2019 er ved at gå på hæld. Hvad har for dig personligt været de mest minderige og positive musikalske stunder eller oplevelser i året der gik?   

“Så utrolig hyggelig det er at være med i jeres Julespecial !

Mit bedste musikalske minde fra dette år tror jeg må være Jack Stillwaters koncert hjemme på Espenes Kulturlåve – vores egen kulturscene i Nord-Norge, tidligere i sommer. Det var absurd sjovt! Når det gælder live-oplevelser vil jeg trække frem Nick Caves fantastiske Live-version af Jubilee Street! “

SIDE 33 – Hvad ser du ellers med glæde eller forventning frem til i 2020 indenfor musikkens verden? 

”Ser frem til at producere mere musik selv og spille live! Ønsker at se lidt flere koncerter og ser frem til Drive-By Truckers i Oslo til maj”  

SIDE 33 – Her på siden søger vi jo også gerne det alternative, og de mere smalle udgivelser. Har du en personlig favoritsang om julen eller tiden omkring, som du vil anbefale? Altså en sang, der ikke lige findes på de mest sædvanlige ”Jule Hits” opsamlinger.

”Kan godt lide denne version af Marthe Wulff og Charlotte Qvale de kalder «Vandre på en sky» – frit fortolket af «Walking in the air». Fantastisk melodi og lidt americana-feeling også.

God Jul til alle i redaksjonen og til våre danske venner!”

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.