Julekalender – LÅGE 19

"Dagens artist - WALTHER - en spillemand med både folk og rock i blodet"

Fotograf: Maria Fremming

På Side 33 vil vi som vores julekalender på vores webside hver dag fra 01.12 til 26.12. bringe et kort interview med dagens artist. En person vi i årets løb føler har bidraget med gode oplevelser eller begejstring til musikhjertet. For julen er jo som bekendt hjerternes tid – så lad os sætte musik og spørgsmål i omdrejninger.

Dagens artist er Walther – alias Flemming Walther-Andersen – en ægte spillemand, der i alverdens forskellige formationer har fået sine finurlige folkesange præsenteret for et efterhånden bredt publikum fra Stubbekøbing til Skagen, og fra Studenterhuset i København til Mariehaven i Ansager.

Walther og Laursen på “Kun for forrykte festival” – Foto af Ole Toxværd

De seneste 3 år har været særdeles produktive fra den selvudnævnte bonderøv fra udkantsdanmark – nærmere bestemt Falster.  To regulære soloalbum, og to live plader – samt to plader med bandet Sorte Fugle – er det blevet til.

Debutpladen fra Sorte Fugle – der viser en mere danskrockende side af hans virke – står for denne skribent, som en boblende sikker kandidat når Top 5 over de bedste danske debutalbum i dette årti skal kåres.  Det er simpelthen et utrætteligt og slidstærk album – med masser af substans og sul i såvel tekst og musik.

Som solist formår han at præsentere og samle både det subkulturelle sære, det bidsk virkelighedsnære og ikke mindst det varme næstekære. Live formår han altid med smil i øjet, og humor på tanken, at invitere og flytte udkanten indenfor i rigsfællesskabet – og derigennem skabe fornemmelse af det, som det hele dybest set handler om – samhørigheden og værdien af hinandens eksistens.    

Side 33 – Musikåret 2019 er ved at gå på hæld. Hvad har for dig personligt været de mest minderige og positive musikalske stunder eller oplevelser i året der gik?   

“På det helt personlige plan i forhold til at udøve musikken var koncerten til “Fransk forår” i Præstø en uforglemmelig oplevelse. Dels var nærværet til publikum vokset, men på en måde opdagede jeg , at det var jeg også selv. Det var en fantastik koncert – en dejlig erkendelse fra publikum, og ikke mindst selverkendelsen om at det er godt det man laver.

Jeg må også nævne “Kun for forrykte festival”. En så frigjort festival oplevelse, både som artist og publikum, og så endda i egen baghave! Det toppede fuldstændig med en koncert hvor det endte med at bandet Laursen og jeg jammede – to ekstra numre – impulsivt siddende i græsset ude blandt publikum, noget der ærlig talt tog røven på mig selv så meget som på publikum”

SIDE 33 – Hvad ser du ellers med glæde eller forventning frem til i 2020 indenfor musikkens verden?

“Efter et år hvor jeg har spillet “revl og krat” lige fra Tønderfestival til Nr Alslev byfest ser frem til et år, hvor der er en større sammenhængskraft i og mellem koncerterne.
Der er kommet struktur på booking, så jeg ser frem til ret tidligt i 2020 at kunne koncentrer mig om 2021 sideløbende med koncerterne. Og så ser jeg som altid frem til at møde venner, publikum, backstagefolk, skribenter og alle der hænge ved scenerne ,de steder hvor jeg og vi kommer frem.”

SIDE 33 – Her på siden søger vi jo også gerne det alternative, og de mere smalle udgivelser. Har du en personlig favoritsang om julen eller tiden omkring, som du vil anbefale? Altså en sang, der ikke lige findes på de mest sædvanlige ”Jule Hits” opsamlinger?

”Prøv – ´Der var engang en julemand´- fra Walthers nyeste album”
Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.