Julekalender – LÅGE 21

"Dagens artist - Poul Krebs - stadig hofleverandør af og fødselshjælper for nye små sensationer"

Fotograf: Brian Selander

På Side 33 vil vi som vores julekalender på vores webside hver dag fra 01.12 til 26.12. bringe et kort interview med dagens artist. En person vi i årets løb føler har bidraget med gode oplevelser eller begejstring til musikhjertet. For julen er jo som bekendt hjerternes tid – så lad os sætte musik og spørgsmål i omdrejninger.

Dagens artist er Poul Krebs – der i en alder af 63-årig næsten er mere aktiv end nogensinde. I år kunne man på landevejen møde ham på udvalgte solo job – og på en større sommer tourne med det drøn af et roots-rock band – som blandt andre tæller Rune Kjeldsen, Palle Hjort og Troels Skjærbæk. Siden fulgte en større turne sammen med norske Henning Kvitnes i både Danmark og i Norge – på baggrund af deres første fælles – og ganske fremragende – album ”Sange på rejse – The Vanlose Session”.

Det var endda ikke det eneste album han var involveret i – i året der er ved at været gået. Han var også ankermand – og primær sangskriver på den digitale udgivelse – ”Gutterbee – music from and inspired by the film” – sammen med et væld at stærke internationale navne som f.eks. Mark Lanegan, Kevin Welch og Nive Nielsen.

2019 var også året hvor Krebs havde 40-års jubilæum med sit debutalbum – ”Efter stormen”. Ikke at det blev markeret på nogen vis af jubilaren – han havde jo alt for travlt her i nutiden – og syntes nok ikke det ligefrem er et stort livsværk – men et par loyale fans syntes nu ikke at Poul Krebs skulle glemme sit jubilæum. Så i forbindelse med et par koncerter på Brundby Rockhotel på Samsø i marts fik han overrakt en nydelig og dekoreret kage.

Foto : Mads Kornum

I forbindelse med koncerterne blev der afholdt en musikalsk ”House of Songs” workshop med primært unge spirende talenter – Rikke Thomsen, Oscar Mukherjee og Kalyn Fay m.fl. – og her blev der med kyndig hjælp og vejledning fra Poul Krebs og producer Thomas Fleron skabt små magiske snefnug, og skabt en ulmende grobund og gode vækstbetingelser.

“House of Songs” workshop på Samsø – Foto : Mads Kornum

Side 33 var et døgns tid en flue på væggen – og kunne ved selvsyn opleve, at Poul Krebs i den grad var en nærværende mentor, der ydmygt, men tydeligt og klart, og med enkle virkemidler, i den grad formåede at flytte og løfte de enkelte deltagere.

I et større interview tidligere på året til vores nyhedsbrev ”Ekstra Nummer” for medlemmer af ”Fællesskabet Side 33” spurgte vi ham bl.a. ”Hvad føler du personligt, at du får ud af samarbejde og arbejde med kunstnere, der er helt andre steder på deres karrierestige eller i selve livet end dig selv?” – og vi fik svaret : ”Den skole som jeg selv startede i, ved at komme under vingerne på langt mere erfarne kolleger, er jo naturlig at føre videre og det giver en masse ny gejst at møde nye talentfulde sangskrivere og også høre dem fortolke mine sange!”

SIDE 33 – Musikåret 2019 er ved at gå på hæld. Hvad har for dig personligt været de mest minderige og positive musikalske stunder eller oplevelser i året der gik? 

“Der var mange smukke og store stunder i mit musikår: Afslutningskoncerten i smukke Oslo koncerthus med mit band og norske Henning Kvitnes er klart et af dem! – også udgivelsen af det nye soundtrack til Ulrich Thomsens film har været en fin forløsning af et langt forløb.

Men i det hele taget privilegiet af at nå rundt i landet og fylde husene har været rørende at opleve.”

SIDE 33 – Hvad ser du ellers med glæde eller forventning frem til i 2020 indenfor musikkens verden?  

“Frem mod 2020 glæder jeg mig stort til Jubilæumsturneen og en fyldt sommerkalender!”

SIDE 33 – På Side 33 søger vi jo også gerne det alternative, og de mere smalle udgivelser. Har du en personlig favoritsang om julen eller tiden omkring, som du vil anbefale? Altså en sang, der ikke lige findes på de mest sædvanlige ”Jule Hits” opsamlinger.

“Jeg har et smalt mexikansk julealbum fra en tidligere jul i Austin Texas – “Merry xmas” hedder det såmænd og det blir’ altid sat på herhjemme i December!”

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.