Julekalender – LÅGE 22 – del 1

"Dagens artist - Nye Mennesker - med Line Bøgh fra Linebug i front"

Fotograf: Mads Kornum

På Side 33 vil vi som vores julekalender på vores webside hver dag fra 01.12 til 26.12. bringe et kort interview med dagens artist. En person vi i årets løb føler har bidraget med gode oplevelser eller begejstring til musikhjertet. For julen er jo som bekendt hjerternes tid – så lad os sætte musik og spørgsmål i omdrejninger.

Dagens artister er LINE BØGH OG ANN FALDEN, der under navnet NYE MENNESKER endelig – efter mange års tilløb – fik udgivet deres debutalbum med titlen “Man kan sige”. Et album som må betegnes som årets bedste og mest sammenhængende danske ”Spoken-Word” album , og det endda i et år, hvor der udkom nyt album fra genremestrene Dan Turell + Halfdan E.

Deres debutalbum ”Man kan sige” overrumpler og overrasker med deres bølgende brug af både sprog og virkemidler, og rummer både det absurde, det abstrakte, det humoristiske og det humanistiske. Line Bøgh fremfører med en både sirlig, søgende og selvsikker vokal de historier hun selv er tekstforfatter til og Ann Falden har sat musik til, så det hele mærkes som et poetisk og powerfuldt kraftcenter, med eksplosiv elektronisk energi og håndspillet hjerterytme.

”Man kan sige” er malende storytelling og skarpe musikalske billeder, der intelligent smeltes sammen – så man som lytter drages og fastholdes i 31 minutter – fordelt på 7 numre – i et univers, der både er detaljerigt, dramatisk, drillende og dejligt dristigt.     

Line Bøgh har desuden også i 2019 været aktiv på livefronten med sit band/projekt LINEBUG, hvor hun i år har udsendt et par ganske anbefalelsesværdige singler.  Her er sproget engelsk – og stilen er mere eksperimenterende dream-pop – med visuel understøttelse.  

SIDE 33 – Musikåret 2019 er ved at gå på hæld. Hvad har for dig personligt været de mest minderige og positive musikalske stunder eller oplevelser i året der gik?   

2019 har været et år hvor jeg har skulle balancere min energi mellem flere projekter, fordi både mit band “Linebug” og “Nye Mennesker” har kørt hårdt på med koncerter og udgivelser. Det har også været et år hvor jeg virkelig har omfavnet min lidt “skizofrene  musiker-profil”, og har haft det rigtig godt med at lave forskellige ting. Det har været lidt overvældende til tider, og jeg har lige måtte trække vejret en extra gang, men alt i alt er det gået godt og jeg har lært en masse. 

Min mest mindeværdige oplevelse var nok i efteråret da jeg lige var kommet hjem efter 3 uger i Tyskland med Linebug. Jeg havde søvnmangel og var små-syg og vi skulle holde stor release-fest for vores første plade med Nye Mennesker om aftenen, og ærligt talt var jeg ikke særligt oplagt. Men så begyndte der at komme folk, faktisk væltede det ind med folk, og til sidst sad de så tæt, så mit mikrofonstativ knap nok fik plads på gulvet. Dén koncert var virkelig rørende synes jeg – både fordi det er så overvældende at mærke når folk bakker op, men også fordi det hele var så tæt, og man fik en følelse af, at vi delte noget der havde betydning.

SIDE 33 – Hvad ser du ellers med glæde eller forventning frem til i 2020 indenfor musikkens verden?

“Jeg glæder mig til at sende en ny Linebug-single med video ud i slutningen af januar. Min kæreste Christian (som også er den visuelle del af Linebug) er i gang med et virkeligt omfattende animations-arbejde, og videoen bliver overdrevet smuk, så jeg er meget spændt på hvordan verden tager imod den. 

Derudover har jeg været del af et albumprojekt i samarbejde et symfoniorkester og en gruppe kvindelige komponister fra Tyskland og Østrig. Det er en hel ny verden for mig, og jeg glæder mig til at høre mine sange forenet med orkester, det bliver virkelig vildt!

Og så skal jeg bare spille en masse koncerter med Nye Mennesker og det glæder jeg mig virkelig til!”

SIDE 33 – Her på siden søger vi jo også gerne det alternative, og de mere smalle udgivelser. Har du en personlig favoritsang om julen eller tiden omkring, som du vil anbefale? Altså en sang, der ikke lige findes på de mest sædvanlige “Jule Hits” opsamlinger.

“Uha, lige præcis når det gælder julesange er jeg meget lidt alternativ faktisk. Jeg foretrækker klassikerne og nummer 1 på min jule-mainstream-liste må være “All I Want For Christmas Is You” 

OBS! Line fik ikke lige oplyst hvilken kunstner hun tænkte på her – så vi har her på redaktionen sammen med den ledende drillenisse tilladt os at komme med det vi alle syntes er et ganske godt bud !

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.