Julekalender – LÅGE 22 – del 2

"Dagens artist - NYE MENNESKER - med lydmageren Ann Falden"

Fotograf: PRESSEFOTO

På Side 33 vil vi som vores julekalender på vores webside hver dag fra 01.12 til 26.12. bringe et kort interview med dagens artist. En person vi i årets løb føler har bidraget med gode oplevelser eller begejstring til musikhjertet. For julen er jo som bekendt hjerternes tid – så lad os sætte musik og spørgsmål i omdrejninger.

Nu hvor det er sidste advent præsenterer vi i dag hele to kunstnere – der i år for alvor sprang ud som nye mennesker. Dagens artister er nemlig LINE BØGH OG ANN FALDEN, der efter mange års tilløb endelig sammen udgav det der må betegnes som årets bedste og mest sammenhængende danske ”Spoken-Word” album – under navnet NYE MENNESKER og det endda i et år, hvor der udkom nyt album fra genremestrene Dan Turell + Halfdan E.

Deres debutalbum med titlen ”Man kan sige” overrumpler og overrasker med deres bølgende brug af både sprog og virkemidler, der rummer både det absurde, det abstrakte, det humoristiske og det humanistiske. Line Bøgh fremfører med en både sirlig, skrøbelig og selvsikker vokal de historier hun selv er tekstforfatter til og Ann Falden har sat musik til, så det hele mærkes som et poetisk og powerfuldt kraftcenter, med eksplosiv elektronisk energi og håndspillet hjerterytme.

”Man kan sige” er malende storytelling og skarpe musikalske billeder, der intelligent smeltes sammen – så man som lytter drages og fastholdes i 31 minutter – fordelt på 7 numre – i et univers, der både er detaljeligt, dramatisk, drillende og dristigt.     

Ann Falden fungerer både som sanger, musiker, komponist, producer og underviser – og har tidligere udgivet et par album sammen med Lisbeth Rysgaard, under duonavnet Falden-Rysgaard, mens man i de senere år også har kunne opleve hende i projektet Lydlandskab.

SIDE 33 – Musikåret 2019 er ved at gå på hæld. Hvad har for dig personligt været de mest minderige og positive musikalske stunder eller oplevelser i året der gik?   

“2019 har været et spændende år med nye udfordringer ,hvor jeg bl.a. har fået mulighed for at komme ind og spille i kirkerne med mit andet projekt Lydlandskab der bl.a. består af elektronika og hang drum, og som passer vildt godt ind i den ramme.

Jeg har i samarbejde med nogle præster og en teolog italesat bibelske og andre eksistentielle tekster musikalsk. Det har været både spændende, men også udfordrenede og tidskrævende. Mit setup både i Nye Mennesker og i Lydlandskab består af laptop hvor jeg live-trigger samtidig med at jeg spiller og synger. Indimellem er der lige lovlig meget at holde styr på live, men til gengæld er mulighederne uendelige og når det hele en gang imellem går op i en højere enhed, så er det, det hele værd.

Den mest minderige stund i 2019 var helt sikkert Nye Menneskers release fest!  Det, endelig at være nået i mål efter så mange år med det her lidt underlige projekt, og så sidde der med et tætpakket Aleenberg med lyttende smilende, dedikerede mennesker, ja det slår jo alt og man husker pludselig hvorfor man er blevet kunstner!”

Hvad ser du ellers med glæde eller forventning frem til i 2020 indenfor musikkens verden?

“At spille en masse jobs med NYE MENNESKER, måske lave et remix af én af vores sange,  nye projekter med Lydlandskab hvor jeg prøver kirke konceptet af sammen med bl.a. skuespillere og evt folk fra  andre kunst-faggrupper. Desuden er der noget der tyder på at jeg kommer til at lave musik til et par dokumentarfilm, noget som jeg har gjort en del af før i tiden og det skal blive dejligt at røre ved det igen “

På Side 33 søger vi jo også gerne det alternative, og de mere smalle udgivelser. Har du en personlig favoritsang om julen eller tiden omkring, som du vil anbefale? Altså en sang, der ikke lige findes på de mest sædvanlige “Jule Hits” opsamlinger.

Den første jeg tænkte på er  Ania Sandig, en fantastisk sangskriver og sanger, som har lavet sange der er helt på højde med Chaplins “Smile” og andre evergreens, hvis du spørger mig! Lyt til hendes julesang  Make a wish  ( this X Mas time ), som har alt hvad en julesang skal have af børnekor, klokker og violiner.

 

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.