Julekalender – LÅGE 23

"Dagens artist - Jonas Dahl - stadig i vækstzonen som kunstner"

Fotograf: Brian Selender

På Side 33 vil vi som vores julekalender på vores webside hver dag fra 01.12 til 26.12. bringe et kort interview med dagens artist. En person vi i årets løb føler har bidraget med gode oplevelser eller begejstring til musikhjertet. For julen er jo som bekendt hjerternes tid – så lad os sætte musik og spørgsmål i omdrejninger.

Dagens artist er Jonas Dahl – sanger og sangskriver i bandet Sonja Hald – der i dette årti har udsendt to folkelige og fuldfede folk-pop-rock-album (2015 og 2017), som begge understregede at Jonas Dahl er en stærkt spottene sangskriver, der formår både at spidde, spartle, sakse og  samle sin samtid i tekster, der både rummer humor, harme og håb.

Debutalbummet ”Vækstplanen” er vel et af de bedste og mest vellykkede debutalbum overhovedet i dette årti, og indimellem er det også blevet til en EP med blandt andet en legelysten fortolkning af Gnags klassikeren ”Vilde kaniner” . I år har de som forløber til et nyt 2020 album udgivet to singler. Et album, der får en titel, der hedder noget med “SUPER” – hvad resten af titlen bliver kan man pt. gætte med på via bandets facebookside. Denne skribent gætter på “SuperVision”.

Man kan med rette kalde Jonas Dahl – eller Sonja Hald – for den frække dreng i musikklassen, der musikalsk og kunstnerisk har lagt sig et lunt sted midt imellem inspirationen fra folk som Kim Larsen og Steffen Brandt/TV-2.

Udover Sonja Hald – har Jonas Dahl igen i år været en del af det herlige musikkollektiv Keminova Cowboys, der også har været for at indspille materiale til deres andet album, der er planlagt at udkomme næste år.

Jo, der så sandelig noget at råbe hurra for – og det har Sonja Hald, da også allerede gjort på en af de to ganske glimrende singler de udsendte i år – den forhåbentligt kommende ny-klassiker ”Fødselsdag”  – der vel også er ganske brugbar i morgen!

 

SIDE 33 – Musikåret 2019 er ved at gå på hæld. Hvad har for dig personligt været de mest minderige og positive musikalske stunder eller oplevelser i året der gik?

Genforeningen af bastard musikkollektivet Keminova Cowboys i rammerne af en Cirkusfabrik står smukt i annalerne. Og ud over at have været fordybet i tilblivelsen af egne sange, er jeg utrolig stolt af min dejlige veninde og kollega Kristine Hoelgaard, der udkom med hendes debutalbum “In the Elephant House”

 SIDE 33 – Hvad ser du ellers med glæde eller forventning frem til i 2020 indenfor musikkens verden? 

Jeg ser uendelig meget frem til at præsentere Sonja Halds tredje album og Keminova Cowboys’ andet album. De er lige rundt om hjørnet og sprængfyldt med hårdt arbejde og kærlighed.

SIDE 33 – Her på siden søger vi jo også gerne det alternative, og de mere smalle udgivelser. Har du en personlig favoritsang om julen eller tiden omkring, som du vil anbefale? Altså en sang, der ikke lige findes på de mest sædvanlige ”Jule Hits” opsamlinger.

Hver fjerde søndag i advent går jeg i sauna med en flaske hjemmebrygget aroniasnaps og lytter til William Zeuthens “Julefrokost”. Tjek – https://spillet.bandcamp.com/track/julefrokost

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.