Julekalender – LÅGE 4

"Dagens artist - Signe Svendsen - med nyt album på vej"

Fotograf: Brian Selander

På Side 33 vil vi som vores julekalender på vores webside hver dag fra 01.12 til 26.12 bringe et kort interview med dagens artist. En person vi i årets løb føler har bidraget med gode oplevelser eller begejstring til musikhjertet. For julen er jo som bekendt hjerternes tid – så lad os sætte musik og spørgsmål i omdrejninger.

Dagens artist er Signe Svendsen, der i en alder af 45 år efterhånden virkelig har fundet sin helt egen plads på den danske roots scene. En plads hvor vedkommende og velskrevne sange bakkes betagende op af anderledes anekdoter og hjertelige hyggespredende historier, som i tempo og timing ikke lader hendes læremester Niels Hausgaard noget efter.  

En læremester som Signe Svendsen naturligvis var med til at hylde og smådrille ved en af årets helt store og unikke koncertbegivenheder – ”75-års fødselsdagskoncerten” for Niels Hausgaardårets Tønder Festival.

Derudover har hun på vanlig vis været aktiv på live scenerne landet rundt – i foråret med hendes forrygende band, og i efteråret på en solo-turne – og helt aktuelt er hun på duo tur med veninden og kollegaen Mathilde Falch.

I 2020 lægger hun ud med endnu en tur rundt med bandet – med kapelmester Lars Skjærbæk i spidsen.  

Hun har heldigvis også haft tid til at være i studiet med Lars Skjærbæk for at færdiggøre et album, der forventes at udkomme i starten af næste år. En længe ventet opfølger til ”Rift” fra 2016.

To singleudspil blev det også til i år – først ”Frosten slipper” og senere den stærke duet ”Langsom musik” sammen med Michael Falch – som hun også optrådte sammen med på den livsbekræftende og vellykkede støttesingle ”Den der elsker livet” (skrevet af Michael Falch).

SIDE 33 – Musikåret 2019 er ved at gå på hæld. Hvad har for dig personligt været de mest minderige og positive musikalske stunder eller oplevelser i året der gik?   

”2019 har været et vildt år for mig. Jeg har udgivet 2 singler, turneret både med band og solo, været gæst på Poul Krebs’ sommertour og skal her i december også på en dobbelt tour med Mathilde Falch for lige at runder året af.

 Udover det har jeg skrevet og indspillet et nyt album, der skal ud i 2020. Jo tak, der har været knald på. Det mest minderige må nok være at indsynge duetten med Michael Falch og hele vores samarbejde omkring den.

“Langsom Musik” har jeg skrevet og Michael har tilføjet nogle linjer i b-stykket, der gjorde fortællingen hel på en måde. Det var en meget nærværende og varm oplevelse at samarbejde omkring den sang. Sammen fik vi ligesom modet til at fortælle den her historie uden nogen form for maskering eller røgslør. Det var en vild oplevelse.”     

SIDE 33 – Hvad ser du ellers med glæde eller forventning frem til i 2020 indenfor musikkens verden?  

”Jeg ser frem til at udgive mit fjerde album! Sidst i januar, hvis alt går vel, skulle det gerne komme på gaden. Men jeg er selv pladeselskab, management og hele dynen, så jeg skal lige få alt til at gå op. Det ser ud til at lykkes – og jeg glæder mig ret meget til at folk skal høre det.

Så skal jeg se Nick Cave i Royal Arena, – det bliver på alle måder en first timer. Jeg har ikke set ham live før og jeg har ikke været i Royal Arena.

Tønder Festival er altid noget, jeg glæder mig meget til. I år kommer der én, jeg glæder mig sygt meget til at se: Jeffrey Martin. På overfladen en klassisk singers-songwriter, men hold nu kæft en dybde og en skævhed, der ligger i hans tekster. Et touch, der bringer nyt liv ind i den genre.”

SIDE 33 – Her på siden søger vi jo også gerne det alternative, og de mere smalle udgivelser. Har du en personlig favoritsang om julen eller tiden omkring, som du vil anbefale? Altså en sang, der ikke lige findes på de mest sædvanlige “Jule Hits” opsamlinger.

”Jeg har én julelade, jeg gider høre. Det er She & Him – jeg tror de har lavet et par stykker efterhånden. Indie-jul på den fede måde”

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.