Julekalender – LÅGE 5

”Dagens artist – Juncker – indspiller album med Jonas Breum, og gendanner to gamle band i 2020”

Fotograf: Winther Photography

På Side 33 vil vi som vores julekalender på vores webside hver dag fra 01.12 til 26.12. bringe et kort interview med dagens artist. En person vi i årets løb føler har bidraget med gode oplevelser eller begejstring til musikhjertet. For julen er jo som bekendt hjerternes tid – så lad os sætte musik og spørgsmål i omdrejninger.

Dagens artist er Juncker – Christian Juncker fra Brønshøj – og netop dette tilhørsforhold har i 2019 medført en af de mest minderige og anbefalelsesværdige fodboldsange skrevet i nyere tid. ”Udover Brønshøj” er en sang, der er skrevet på bestilling fra Brønshøj Boldklub’s fanklub Hvepsene Support, som en gave til hele klubben i anledning af at den stolte klub i år fyldte 100 år.

Det er her lykkedes Juncker at skrive en fodboldsang, der rækker langt udover fodbolden – og nærmere fremstår som en slags ”lokal nationalmelodi”. Reelt mere en åbenhjertig kærlighedserklæring til en bydel og til nogle af de værdier som den og klubben bygger på. Man fristes til at citere gode gamle Svend Gehrs med ordene ”Det er genialt det der!”

Den 44-årige Christian Juncker er født i Holstebro – boede i ungdomsårene i Odense, og flyttede så til Brønshøj, som nu er det sted, hvor han har boet længst. At Juncker er en skarpt observerende, levende og stærk historiefortæller har han bevist gang på gang i en karriere, der efterhånden har strakt sig ud over 20 år og lidt over en håndfuld glimrende album.

Udover ”Udover Brønshøj” har han i år fået vind i sejlene med singlen ”Wallenberg” fra den populære TV 2 serie ”Kurs mod Nord”.

Det er både med sange fra det store bagkatalog og nye bud at han i starten af 2020 igen drager på turne – enten med band, eller som duo med vennen og musikerkollegaen Jonas Breum
Senere i 2020 er han så klar til at fejre gendannelse af hans to gamle band Bloom, der fejrer 25 år-jubilæum, og Junior som har 20 års rund fødselsdag. Sidstnævnte står bag det der vel stadig må regnes som et af dette århundredes bedste danske drengerøvhymner ”På flugt fra alting” med den magiske indledende linje – ”Nu vil jeg rigtig langt væk – helt derud – hvor man klør sig i røven med et bambusskud”

Juncker er heldigvis ikke på flugt – han er lige her – og mere end nogensinde parat til at dele sin anbefalelsesværdige musik med os alle – og til at dele disse svar med os.

SIDE 33 – Musikåret 2019 er ved at gå på hæld. Hvad har for dig personligt været de mest minderige og positive musikalske stunder eller oplevelser i året der gik?   

“Well, noget af det, der står tydeligt frem i et Juncker´sk perspektiv, er nok, at jeg fik lov at lave titelsangen igen til familien Behas nye sørejser – om skibet Wallenberg og, at Brønshøj Boldklubs fans bad mig skrive årets 100-års jubilæumssang.

Jeg har desuden været til en del koncerter, hvor flere har gjort massivt indtryk: Bill Callahan, Father John Misty, The Dream Syndicate, Spain, Bob Hund, Orville Peck.

På vinylfronten har  Orville Pecks ”Pony” sat sig på tronen som årets mest markante album, og årets single må være Ian Browns ”First World Problems”.”

SIDE 33 – Hvad ser du ellers med glæde eller forventning frem til i 2020 indenfor musikkens verden?  

Selvom mange synes, han er en underlig, højredrejet snegl, så ser jeg altid frem til nyt Morrissey-album.

Jeg glæder mig afsindigt til koncerter med Sturgill Simpson, Liam Gallagher, OMD, Happy Mondays og The Jesus & Mary Chain.

I 2020 er det også 25 år siden, jeg første gang fik spillet en af mine sange i radioen. Det var en torsdag eftermiddag på P3 anført af Alex Nyborg. Jeg husker det faktisk tydeligt. Dengang hed bandet Bloom, og sangen hed “Timebomb”.  Og i det lys kommer der til at ske mange ting det kommende års tid. Bloom er gendannet i anledning af 25års jubilæum, Junior ligeså, som blot har rund 20-års fødselsdag. Det markerer og fejrer vi i efteråret.

I første omgang tager jeg på turne med mit bandt i januar og marts, og min gode ven Jonas Breum tager med. Sammen spiller vi også en håndfuld duojobs. Vi udgiver et album sammen i 2020 og udsender første single i starten af det nye år. Og på den forestående forårstur prikker vi hul på nogle af de sange, som vi er ved at indspille, Jonas og mig.

SIDE 33 – Her på siden søger vi jo også gerne det alternative, og de mere smalle udgivelser. Har du en personlig favoritsang om julen eller tiden omkring, som du vil anbefale? Altså en sang, der ikke lige findes på de mest sædvanlige ”Jule Hits” opsamlinger.

“Jeg skrev faktisk selv en julesang med Dorte Gerlach for et par år siden, som måske stadig har lidt hemmelig karakter. Jeg er selv godt tilfreds med den. Jeg er vokset op med Boney M´s juleplade  og så har jeg en juleplade med Johnny Cash, hvor han synger julesalmer….

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.