Julekalender – LÅGE 6

Dagens artist – Henrik Hundebøl – når op på fire album udgivelser i 2019!"

Fotograf: PRESSEFOTO

På Side 33 vil vi som vores julekalender på vores webside hver dag fra 01.12 til 26.12. bringe et kort interview med dagens artist. En person vi i årets løb føler har bidraget med gode oplevelser eller bidraget til begejstring for musikhjertet. For julen er jo som bekendt hjerternes tid – så lad os sætte musik og spørgsmål i omdrejninger.

Dagens artist er Henrik Hundebøl – der med sin trio Hr. Hundebøl – er manden bag årets største udgivelsesrate. Hele fire album er det blevet til – det har vidst ikke engang Bisse eller Ryan Adams præsteret før.

Henrik Hundebøl – Foto af Mads Kornum

Nu er kvantitet jo ikke nødvendigvis lig med kvalitet – men generelt har Hr. Hundebøl på alle fire album leveret bemærkelsesværdige stunder. Det seneste ”24 i 12” udkom i dag, og før det har man kunne lægge øre til ”Japansk måne, eller sådan noget”, ”Kreditværdig samurai” og debutpladen ”15 minutters sjælero”.

De to første album er udsendt som vinyl, og de to seneste håber Henrik Hundebøl, at kunne udsende som dobbeltalbum i 2020.

Bag bandnavnet gemmer sig udover sangskriver Henrik Hundebøl (sang, guitar, piano), Rasmus Sitarz (Trommer, kor), og Rune Robert Friis (bas og kor), og de leverer et virvar af musikalske aftryk og udtryk, som vitterlig gør et indtryk, hvis man giver sig tid at lytte – og sætte sig ind i de billedrige historiefortællinger.

Hr. Hundebøl er ikke til for hyggens skyld, men for at rocke og ruske lidt op i en rablende virkelighed, hvor man ikke finder svar i opstillede kasser og data analyser. Måske er Hr. Hundebøl mest af alt en venligsindet kamphund, der er både flakkende, fyrig og famlende.  

Skal man forsøge at sætte nogle ord på det samlede indtryk af de fire album, så vil bedste bud blive “eksperimenterende , delvist psykedelisk og progressiv dansk rock”. Og der er både kant og krølfedt – og en masse musikalske referencer til 60’erne og 70’erne.

SIDE 33 – Musikåret 2019 er ved at gå på hæld. Hvad har for dig personligt været de mest minderige og positive musikalske stunder eller oplevelser i året der gik?

”Det mest positive, må vel uden sammenligning være, at Hr. Hundebøl den 6 december i år, vil have udgivet hele 4 albums. Hvis der er en historie at fortælle, så bliver den fortalt. Så der er vel foregået en masse i 2019, som har inspireret til diverse finurlige kompositioner.”

Side 33 – Hvad ser du ellers med glæde eller forventning frem til i 2020 indenfor musikkens verden?

”Igen, Hr.Hundebøl skal på landevejen, og der er allerede nogle meget spændende events, der venter ude i horisonten.”

Side 33 – Her på siden søger vi jo også gerne det alternative, og de mere smalle udgivelser. Har du en personlig favoritsang om julen eller tiden omkring, som du vil anbefale? Altså en sang, der ikke lige findes på de mest sædvanlige ”Jule Hits” opsamlinger.

”Dean Martins “Baby, It’s Cold Outside” fordi den blev bandlyst af en radiostation i Ohio, og John Legend har sammen med Kelly Clarkson, lavet en 2019 version, hvor teksten er blevet omskrevet, så den ikke, som påstået negligerer voldtægt!!! USA når det er alle bedst ;‐)”

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.