Julekalender – LÅGE 8

”Dagens artist – Mike Tramp – nu også på flaske!"

Fotograf: Maria Fremming

På Side 33 vil vi som vores julekalender her på vores webside hver dag fra 01.12 til 26.12. bringe et kort interview med dagens artist. En person vi i årets løb føler har bidraget med gode oplevelser eller begejstring til musikhjertet. For julen er jo som bekendt hjerternes tid – så lad os sætte musik og spørgsmål i omdrejninger – MEN MEN fordi det er advent, er vi i gave humør og har udvidet vores interview.

I stedet for de tre faste julekalenderspørgsmål har vi til dagens artist – Mike Tramp – stillet de 10 faste spørgsmål, som vi normalt stiller til den udvalgte musiker, vi hver måned præsenterer i et eksklusivt Q&A interview, som en del af nyhedsbrevet ”Ekstra nummer”, der kun er for medlemmerne af ”Fællesskabet Side 33”.  

Foto : Henrik Hildebrandt

Kunne du tænke dig at blive medlem, så se nærmere info under “Shop” menuen – det koster blot kr. 33 pr. mdr. eller kr. 333,00 om året.

Først de fem faste spørgmål – der altid stilles til månedens artist :

SIDE 33 – Hvis du fik til opgave at skrive en moderne protestsang – hvad ville du så protestere imod?

” Social Media – om hvordan det har fået menesket til at handle/reagere, på en unaturlig måde. Jeg hader den måde vi er blevet slaver til en fucking lille mobil dims ”

SIDE 33 – Hvad har været den mest positive musikalske oplevelse for dig indenfor det sidste år?

Der er tider, hvor jeg både med band eller uden, opnår et sted, hvor musikken er så stærk, at det for dig til at svæve. Musik instrumenter har for det meste ikke ændret sig meget siden de blev opfundet. Og at fire musikere kan skabe et sådan univers, som bare føles så vidunderligt og magisk. Siger det hele.

SIDE 33 – Hvordan holder du dig opdateret i forhold til at opdage nyt musik?

Det gør jeg ikke. Der findes ikke noget nyt musik. Kun musikere og sangskrivere, som forsætter med at lave det som allerede er blevet lavet. Jeg holder mig 99% til det som jeg voksede op med, det er mit fundament.

SIDE 33 – Hvornår er du sidst selv blevet godt og grundigt musikalsk nyforelsket – og i hvem?

Meget for tiden, specielt på de opdagelsesrejser jeg nu tager her og der, hvor jeg går tilbage i tiden og finder gamle bands og laver mine shows til mit My Rock radio show. Der finder jeg ud af, hvor gode de bands og sangskrivere var og er. Det er til tider utroligt de kunne lave så fed musik

SIDE 33 – Hvis du skulle indspille en hyldest EP, hvor du fortolker nogle af de kunstnere, der har formet soundtracket til dit eget liv – hvilke fem artister ville du så vælge ?

“Uha, jeg tør næsten ikke røre ved dem, de er jo guder – men de ville nok blive Kim Larsen, Bob Dylan, Johnny Cash, Slade, Thin Lizzy

og herefter de fem aktuelle :

SIDE 33 – Du har netop afsluttet din tour sammen med Band of Brothers – efter at have været på en længere europæiske duo tur forinden. Hvis du skal sætte lidt ord på oplevelserne fra den afsluttende tur med bandet – hvad står så stærkest af indtryk?

“Jamen, det kommer ned til det samme hver gang. At fire musiker, kan samle 250 menesker i en klub, levere et 21/2 timers show, hvor ikke en person blandt publikum tør gå på toilettet, fordi de er bange for at misse noget, og det smil du sender ud får du 250 gange tilbage. Der er ingen tricks eller speciel effekts. Kun styrken af sangene og styrken af bandet. Det er the real deal”

Foto : Maria Fremming

SIDE 33 – Den var 27.11.19 var der vin fernisering på Zeppelin Rockbar – og i invitationen skrev på bl.a. – ”…… så du kan komme forbi og fejre, at jeg endnu engang har brudt muren af en slags. Derfor skal det være på Vesterbro, hvor jeg har mine rødder. Alt starter her! På aftenen, hvor jeg ikke har en guitar om halsen for en gangs skyld, kan du købe den perfekte julegave til dig selv, eller til den som har alt. Du kan også bare ta’ den med hjem og drikke den. Nok er det vin vi snakker om, men det er stadig “the rock’n’roll way.”. Hvorfor er det nu vin du har sat dit navn på – og kan du fortælle lidt nærmere om hvordan ideen er opstået?

“Det var ikke planen, den lå ikke i min ide bog. Men de kom efter et af mine shows tidligere i år. Blandt publikum var to brødre, som står bag et stort Dansk Vin firma, og de blev overrumlet at den ærlighed som kom fra scenen. Så de spurgte mig efter showet, om jeg var interesseret i at lave en signatur vin. Jeg sagde “Hvordan smager den?”. Og da jeg smagte den sagde jeg, ok, lad os lave en etiket som sparker røv og er anderledes. Og alle syntes det er et fedt produkt vi har lavet. Der er faktisk folk som osse køber vin med deres øjne, hvem ville ha troet det.

Foto : Henrik HIldebrandt
“Der virkede til at være fuld tilfredshed med smagen af vinen, der kommer fra Lang Twins Winery, Lodi, California, en 2017 Premium OldVine Zinfandel” – Foto : Henrik Hildebrandt

SIDE 33 – Du er efterhånden ved at være en etableret Radio Vært via MyRock . Hvad har det givet dig personligt, at komme på den side af mikrofonen? Du har ikke lagt skjul på at du bestemt ikke var glad for lukningen af Radio 24syv, som du omtalte som ”The Rebel Danmark”. Men hvordan ser du på det i det store billede. Hvad har vi så tilbage? – er der stadig håb for de mange mennesker, der stadig rummer det rebelske i hjertet, eller tænker du mest af alt at adfærdsreguleringen endegyldigt har vundet kampen om medielandskabet i vores lille småforkælede land?

“Jeg vil gøre alt for at der stadige er grund til at tænde for en radio i  Danmark. Vi har nu et af de værste radio lande i verden, det er noget lort, og jeg kan ikke forstå et vi skal lytte til det samme pop pis over and over. Der er intet nyt. Jeg savner Radio 24syv hver eneste dag, som jeg savner min Mor, Far og storebror. Der er intet tilbage og dem som bare prøver at kopier 24syv når dem aldrig til sokkerne. Det er sørgeligt, så sørgeligt. Nej jeg tror ikke der er håb, revolutionen er så lille, folk er slaver til “Vild med Dans”, “Den store Bagedyst” og “Thomas Helmig” og i 2020. Same thing every year, nothing new, vanedyr.”

SIDE 33 – Året 2019 er ved at gå på hæld – og aktivitetsniveauet har været højt.  Skal du slappe lidt af I det nye år eller hvad kan man (for)vente fra Mike Tramp i 2020?

Hvis jeg ku slappe af, ville jeg slappe af, men det er ikke muligt. Efter 44 år i rockens tjeneste, må man jo konstatere at selv om rock’n’roll er mit liv, så er det osse det jeg har været i stand til at leve af, osse selvom det konstant er en rutschebane tur”.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.