Julia Werup fortolker Leonard Cohen

”Når poesi rimer på magi”

Fotograf: PRESSEFOTO

Sidste år udgav 34-årige Julia Werup – der bor i Danmark – men er født og opvokset i Sverige – det vitalt vellykkede album “The Thrill Of Loving You” (via Stunt Records) med nogle moderne og frit tænkende fortolkninger af diverse jazz-standards. Hun var her godt bakket op af Thomas Blachman (trommer/producer), Johnny Åman (kontrabas) og Sven-Erik Lundequist (piano) – men trådte også selv i karakter som en sanger, med både personlighed, karakter og kant.

Albummet var ellers blot hendes andet. Hendes debutalbum ”Blixtra” – udkom i 2019 – og forinden da stod der ellers primært forfatter på visitkortet, og slet ikke sangerinde. Hendes far er den afdøde jazzmusiker og digter, Jacques Werup, så blandingen af musik og poesi har dog præget hendes liv så langt tilbage, som hun husker.

Julia Werup bor i København med sin forlovede Thomas Blachman, og hvad der oprindeligt startede som en ‘late night jam-session’ i hjemmet blev til et ret unikt stykke musik. I sin søgen efter en sangtekst, hev Julia Werup digtsamlingen “The Flame” af Leonard Cohen ned fra boghylden i dagligstuen, hvor indspilningen foregik. Fra to nærmest tilfældige sider i digtsamlingen, indsang hun sin vokal i en spontan “one-take” optagelse. Hun vidste instinktivt, at dette var et magisk “one-take”, og lykken var fuldendt da Leonard Cohen’s bagland også begejstredes af indspilningen. Godkendelsen og tilladelsen til at benytte Leonard Cohen‘s digte som sangtekst kom prompte.

I fredags udkom så singlen ”Just Let Him Know You Love Him” med tilhørende video. Et cool, old-school, støvet, drevent og enkelt musikalsk akkompagnement leveret af producer og trommeslager Thomas Blachman og kontrabassist Matthias Petri skaber den helt perfekte ramme for Julia Werups ypperlige ’one take’ fortolkning af Cohens ord.  

Poesi rimer på magi, og måske er det derfor at denne single tryllebinder fra første gehør, og insisterer på at blive sat på repeat repeat. Det føles som lyden fra et sort/hvid TV i farver – det er lyden af ord, der helt åbenbart ville mere end ‘blot’ at være en del af en hensat digtsamling – og det er lyden af en forfatter, der for alvor også er trådt i scene som sangerinde. Better ‘late night’ end aldrig.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.