Jyllinge Festival har overraskelser i ærmet

"Så er der igen gang i musikken omkring Roskilde"

Fotograf: Sille Agerskov

Sidste uge var det Surround Festival der satte musik og mennesker i spil i Roskilde midtby.

I denne uge skal man lidt udenfor byen – nærmere bestemt til Jyllinge – hvor Jyllinge Festival igen i år afholdes med Roskilde Fjord som baggrund i dagene 19. og 20. august. En lokalt forankret festival, som heldigvis vil mere end det. Festivalen er helt gratis og har tradition for at blande de sikre navne, nogle gode kopi bands og så nogle af de spirende originalnavne, som man håber at nogle flere vil få ørerne op for.

De sikre kort i år er Erann DD (fredag d. 19), og Nicklas Sahl (lørdag d. 20), mens et af sidste år populære overraskelser – svenske Louis Pax vender tilbage.

De havde også en succesfuld nylig optræden på Frederikssund Festival. En succes, der nok mest af alt bunder i masser af spilleglæde og sange, der vil mere end bare at tage stafetten op fra bands som Coldplay, Travis etc. Så er du til melodisk pop/rock med festen som midtpunkt, så er det med at være på plads når Louis Pax i dag fredag spiller sig ud fra kl. 20.45.

Ligeledes fra Sverige kommer amerikansk fødte Jack Moy, og han giver sit personlige bud på at classic-rock genren og fortællinger fra et levet liv, og håb om forandringer, stadig er værd at dele med nogle. Det gør han lørdag kl. 20.45.

Er man mere til rock med mørkere noter, så skal man i dag fredag kl. 17.45 være på plads når danske Catch The Breeze spiller op. De placerer sig originalt mellem Dream Pop, Shoegaze, Art-Rock – og er i næste uge klar med deres andet album, der skal følge op på det anmelderroste debutalbum “Glow” fra 2018.

Foreløbig har tre singler far albummet afsløret at der er noget at se frem til, og at DR’s P6 Beat da nok skal finde lidt plads i deres programflade fra næste uge.

Festivalen glemmer iøvrigt heller ikke talentudviklingen, hvilket programmet på deres ungescene ganske fint afspejler.  

Og er man mest til de gode kopivarer – så er det med at kigge forbi lørdag 16.30 når Smukke Charlie alias Søren Sebber-Larsen med trio spiller op med det bedste til dig og dine venner fra det store Gasolin bagkatalog, eller når Toto Eclipse i dag fredag 22.15 går på scenen med den karismatiske Chris Catton fra Boys From Heaven i front og sætter en ære i at levere respektfuldt nyt liv til Toto’s fantastiske katalog af klassikere.

Foto af Chris Catton taget af Brian Selander

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.