Kan DR levere en musikalsk bredside til os alle?

"Side 33 præsenterer playliste til inspiration for DR og alle nysgerrige lyttere"

Fotograf: Mads Kornum

Kulturminister Joy Mogensen opfordrede i går DR til at spille mere dansk, idet afspilning i nationalradioen er en betydelig bedre indtjeningsmulighed for danske kunstnere end streamingtjenesterne, der nok er lukrative og populære forretninger, men ikke ligefrem er noget der kan udgøre et indtægtsgrundlag for den gennemsnitlige artist.

Derfor! Hvis du elsker musik, og stadig har lidt mønt på kontoen, så brug streamingtjenesterne som inspiration – som et stort menukort – og køb så det der falder mest i din smag via f.eks. dine lokale pladepusher, Bandcamp, artisternes eller de mindre pladeselskabers egne hjemmesider, eller via en af de mange gode danske musik online butikker – f.eks. imusic.dk. Og formatet er sådan set underordnet, uanset om du køber digitalt som download, som vinyl eller som CD, støtter du altid betydeligt mere end ved blot at høre fra en streamingtjeneste.

Men man skal jo opdage musikken først – og der er streamingtjenesterne uomtvisteligt et ganske glimrende værktøj. På vegne af Side 33 har jeg derfor oprettet en playliste på Spotity med navnet ”Side 33 Anbefaler Alt Godt – ”Nordic” – der indeholder 133 sange (110 danske og 23 med svenske/norske/islandske artister) til forhåbentlig fornøjelse og inspiration.

Du kan både høre helt dugfriske singler, og numre, som har noget længere tid på bagen, men som desværre ikke er nået så langt ud og omkring, som man som en musikalsk bredside kunne ønske sig. Tjek f.eks. Abekejser, Isam B, The Beatophonics, Boys From Heaven, The Broken Beats, Chasing Grace, Dark Social, Mads Fisker, Christina Gammeltoft, The Consolation, Den Syvende Søn, Favor, Firs, Hvem er Alf?, J.J. Paulo, Keminova Cowboys, Kellermench, KH Marie, Lukas Vanggaard, Luna Lux, Mojo Hands, Murky Munroe, Peking Grill, Rasmus Matthiesen, The Reptones, Jonas Schou, Skagarack, Stefan Mørk, Stig Skovlind, Terese, Under teh Oak Tree, The Victim, Wall to Wall o.m.a.

Jeg hørte i hvert fald ingen af disse numre på DR P4 her til morgen! Listen vil naturligvis løbende blive opdateret – men altid med 133 numre at vælge imellem.

Vil du have en billedside med – så tag for dig her med 12 udvalgte videoer med numre fra playlisten:

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.