Kan en LOUD TIGER gå under radaren?

”Find svaret i dagens videopremiere til singlen BOY BAD”

BOY BAD er den anden single fra det kommende debutalbum fra LOUD TIGER aka Viktoria Siff. En sangskriver og sangerinde, som deler sin tid mellem USA og Danmark og lever af sin sangskrivning for danske og udenlandske artister som Medina, Christopher, Alicia Keys og Macy Gray. Sidste år kunne man også høre hende som gæstevokalist på stærke singler fra Klingande og Nonsens.

Men når man har så storslået en stemme som Victoria Siff, så vil det nu ærlig talt være besynderligt ikke at folde den ud i egne klæder. Så sidste år udgav hun EP’en ”Enter the night”, der heldigvis gav mod på mere. Musikalsk et bredt favnende visitkort, der først og fremmest tegnede det første større billede af en sangskriver, der i den grad har hjertet med, og et imponerende flair for både værktøj og virkemidler.

”Jeg elsker at skrive sange for andre og hjælpe dem med at fortælle deres historier. Men der er noget magisk over at få lov til at synge mine egne sange”.

– Viktoria Siff

Hellere sparke end tie!

Stemmemæssigt oser hun da også af den slags personlighed, man automatisk får lyst til at høre mere fra. Det lyste ihvertfald ud af de heldige, der oplevede hende til sidste års Nashville Nights International Songwriter Festival i Odense. Hun var åbenlyst ‘talk of the town’. Hendes fængende vibrato og skarptskårne fraseringer kan vække minder om andre markante vokaler i verdensklasse, f.eks. Linda Perry fra 4Non Blondes og Aura. Altså kort og godt – ‘a high level’.  

”Jeg skriver hvad jeg tænker og synger som jeg føler. Det er sjæleligt og nødvendigt, og jeg vil hellere sparke end tie,” fortæller Viktoria Siff, som blev sparket ud af pigekoret, fordi hun larmede lidt rigeligt.   

BOY BAD er en sang om at gå efter den forkerte mand – endnu engang. Om tilstanden efter endnu en mislykket date, hvor man har brændt sig igen, selvom man var sikker på, man var blevet klogere og ville kunne spotte den forkerte på flere kilometers afstand. En humoristisk tekst om at blive ved med at falde for en, som ikke vil binde sig … og om at stå med håret i postkassen igen.

Ja, sådan kan verden også stadig se ud, selvom Viktoria på mange måder gjort dét, alle musikalske venner og kolleger drømmer om: Skrevet sange med de ’rigtige’, haft pladekontrakten, skaffet sig netværket, verdensturnéen, lytterne og har levet af at spise kirsebær – eller i hvert fald skrevet sange – med ’toppen af poppen’ i USA og England.

”Jeg er på mange måder en hustler og en ’all by myself-type’. Jeg startede som artist i London. men da min første udgivelse som sangskriver for en anden artist gik top-5 i UK, tog det al fokus.

Jeg blev headhuntet til jobbet som vocalcoach for 5 Seconds of Summer og kom på 5-stjernet verdensturné og endte med at blive i Los Angeles, hvor jeg måtte sparke døre ind”.

– Viktoria Siff

Whisky og joints med Macy Gray

Det var åbenbart de rigtige døre hun sparkede ind for hun fik et sponsorship af Billboards nummer 1-producer, og det var ikke ualmindeligt, at en artist som Macy Gray kom forbi med whisky og joints – klar til at skrive en sang. Sammen skrev de nummeret Witness, som Loud Tiger efterfølgende sang kor på i Earth, Wind and Fire’s studie.

Nu er hun heldigvis hjemme i andedammen igen. Som artist og med nye sange, der samles på et debutalbum, der udkommer den 14. april 2013. Albummet er skabt sammen med multiinstrumentalist Sune Haansbæk. Resultatet er et meget internationalt lydende værk, hvor pop, upbeat Americana, alternativ country og folk-rock er de letflydende ingredienser.

Første single fra det kommende album var Swimming Upstream, der meget rammende var en inderlig og insisterende sang, der fortæller om at turde gå den modsatte vej end den oplagte og i øvrigt tage de tæsk, der følger med. Nærværende, indlevende, stærk, følsom, melankolsk og energisk.

De to singler og sidste års EP efterlader ingen tvivl om at LOUD TIGER samlet hørt er så uhørt udtryksfuld og talentfuld, at det hverken må eller skal overhøres. Så hermed en stille anbefaling herfra – gå efter BRØLET! Loud Tiger vil med garanti ikke gå under radaren i 2023, så er det sagt og skrevet!

I kølvandet følger en landsdækkende turné, der starter den 20. april i Kulturcenter Jammerbugt, og siden lægger vej forbi seks levende og nysgerrige spillesteder, inden forårsturen slutter hos Pavillonen i Grenaa.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.