Kreativitet og nysgerrighed lever på den danske musikscene

”Sangeren og sangskriveren Anders Gantriis giver hele ni omsorgs-koncerter på en dag”

Fotograf: Andy Sørensen

Danske musikere er en af de faggrupper, der er absolut hårdest ramt økonomisk under den aktuelle COVID-19 situation. Ikke mindst pga at deres levebrød primært er koncerter for det folk, der nu ikke må samles i større grupper end 10.

Men i jobbeskrivelsen som musiker, står der jo heldigvis som punkt 1 for de fleste – KREATIVITET efterfulgt af virkelyst, skabertrang og empati. Det er den jyske sanger og sangskriver Anders Gantriis endnu et godt eksempel på.

Efter at have debuteret med pop/rock albummet ”In My Mind” i 2017 – med blandt andet den stærke single – med den ret aktuelle titel “No Ordinary Day” – er han nu i gang med at færdiggøre en stribe sange med danske tekster. Side 33 har fået lov at lytte lidt med, og vi kan kun sige at det lyder lovende – og at vi glæder os til slutresultatet. Der forventes at udkomme en single i løbet af 2020.  


Anders Gantriis havde midt i arbejdet med de nye sange – og en tom koncert kalender – bemærket, at mange efterspurgte noget omsorg og selskab i disse tider, og derfor fik han på kort tid booket en 1-dags ”omsorgs-tour” med hele ni forskellige stop på turen rundt omkring på Grenå egnen. Alle koncerter afholdes den 09.05 og naturligvis udendørs, eller efter Sundhedsstyrelsens anbefalinger.


Om baggrunden for tiltaget udtaler Anders Gantriis til Side 33:

”Jeg har lavet en sådan Tour, da jeg har et ømt punkt for de lidt udsatte i vores samfund, og jeg får en masse ud af at se glæden i deres øjne når de lytter til musik. Jeg vil hovedsageligt spille mit nye danske, da det er den vej jeg har tænkt mig at fortsætte. Dog vil jeg nok præsentere et enkelt nummer fra ”in My mind” albummet.”

”Jeg håber lytterne får en skøn dag med et smil på læben, og glemmer lidt at de er isoleret for en stund, og håber da at glæde en masse mennesker. Bare det at spille 9 koncerter samme dag, er lidt vildt og bliver en anderledes og sjov oplevelse, men også en udfordring som jeg glæder mig til.”

 ”… det gik rigtig stærkt fra jeg fik ideen til det hele var sat op. Jeg har fået en fantastisk opbakning, og mine opslag blev hurtigt delt en masse på sociale medier. Lynhurtigt var dagen fyldt op, og hele 9 koncerter er klar til på lørdag. Jeg har fået en god respons fra de udvalgte steder og det betyder meget at de vil tage imod musik, som de måske endnu ikke har hørt.”

FOTO: Mikkel Veje

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.