Kursen er sat – der er lysere tider på vej

”VIDEOPREMIERE - Kasper Buch sætter ord på tingenes tilstand i ny video”

Fotograf: Album Cover (beskåret)

Den 29-årige singer/songwriter Kasper Buch fra Tønder er i færd med at færdiggøre sit andet studiealbum, hvor den netop udkomne ”Point This Ship” er anden single.

En nummer der giver en god fornemmelse af at Kasper Buch er på rette vej i karrieren, og mod lysere tider. ”Point This Shop” handler om det at gå i en anden retning eller måske nærmere skubbe tingene i en anden retning. Som han selv udtrykker det i pressematerialet og i den efterfølgende mail dialog:

”Mennesker kan nogle gange ende i en situation hvor vi er nødt til at skifte kurs, da det enten kan have konsekvenser eller værre, ikke kan rettes op. Coronapandemien har været et verdensomspændt emne, men samtidig en kæmpe inspiration til det at stå sammen om noget som kun kan ændres ved at skifte kurs i fællesskab.

Sangen handler om at drømme sig væk til den dag, hvor ens musik ikke længere har nogen grænser, at leve op til de drømme man har om at stå på scenen foran sit eget publikum. I disse tider hvor tingene er lukket ned, mærker man virkelig savnet af sit publikum. Jeg har for anden gang udskudt min forårsturne og må derfor sigte efter at udskyde mine 25 koncerter frem mod efteråret 2021 og ind i 2022 i stedet.”

Skridtet fra at være et lovende talent til en etableret artist er ofte langt og sejt, og det har også været tilfældet for Kasper Buch. Han albumdebuterede i 2019 som en del af bandet Southern Sound med ”Travel”. Mest af alt 10 pænt optegnede pop/rock skitser uden den afgørende gennemslagskraft – og for lidt mod og saft i den vokale fremtoning.  Der var så fremgang at spore på hans første album i eget navn – ”Memories” – fra sidste år, og det kunne rent faktisk høres at det er en seriøs ung mand vi har med at gøre. Der arbejdes med tingene.

Men når man nu ikke har en vokal, der kan vælte folk omkuld, ligesom det er tilfældet med en af Tønders andre stolte musikalske sønner Jacob Dinesen – og alligevel bevæger sig i samme musikalske boldgade – så kræver det at man stepper op på selve sangskrivningen – og på udtrykket og personligheden i den vokal man nu engang har. Og det virker rent faktisk som om det er det der er sket med Kasper Buch. Måske ikke ligefrem et kursskifte, men en musikalsk kurs i rette retning. Nu mangler det måske bare, at han i modsætning til Dinesen begynder at synge på dansk. Det kunne være det næste – og måske helt afgørende skridt – frem.

Men foreløbig er det altså bare at nyde at de par første singler – ”Point This Ship” og ”Searching For The Day” – fra det kommende album. Det føles nemlig som lyden af en artist på vej frem – på vej mod forhåbentligt lysere tider.   


Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.