Kygo står bag ny single fra Whitney Houston

"Steve Winwood's klassiker "Higher Love" har fået et ekstra liv"

Tilbage i 1990 – på toppen af hendes karriere – indspillede Whitney Houston en version af det store Steve Winwood hit ”Higher Love” fra 1986. Det endte dog med kun at komme med som bonus numre på de japanske CD udgaver af ”I’m Your Baby Tonight” fordi hendes amerikanske pladeselskab ikke var interesseret i at hun blev opfattet som en cover artist.

Men legenden om nummereret har alligevel rumsteret i kenderkredse, og Pat Houston – der på vegne af familien varetager de kommercielle interesser, der foregår r omkring Whitney Houstons navn – foreslog selv norske Kygo, som manden, der kunne få lov at finpudse nummeret til en 2019 version. Hun var imponeret over det, som han havde fået ud af ”Sexual Healing” fra Marvin Gaye, og Kygo var da også straks med på opgaven.

Resultatet er ikke blevet mindre end fremragende og fremstår som et nummer, der er født til fredag aften, weekend eller bare en glad sommeraften. Denne skribent har altid elsket Steve Winwood’s egen udgave af ”Higher Love”, så det er som sådan helligbrøde, der pilles ved her. Men for filan – hvor sang hun da godt dengang , da hun virkelig var på toppen den gode Whitney Houston. Sikke en pop stemme! Og derfor også oplagt at lade den fryde på et af datidens absolut stærkeste og mest slidstærke popnumre. Kygo har så nænsomt og med respekt for både originalversion og Whitney ramt en berigende balance, hvor man får både 80’er feeling, 90’er pop diva og nutidig puls med i lydbilledet.

Whitney Houston døde for syv år siden – men det her er et levende bevis på, at hun var en sangerinde, der næsten havde en liga for sig selv. Et nyt sommerhit er født.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.