Lad nu ikke Julies Jukebox blive en forbigående sommerflirt

"Så enkelt kan og skal det gøres!"

Fotograf: Sven Levandowsky

Julies Jukebox på DR P4 er årets foreløbig bedste og mest berigende musikprogram i dansk radio

At tænke sig. Det kan stadig være muligt. I hvert fald i en kortere sommerferieperiode. At opleve hele to timers radio, hvor en radiovært har tid, rum og ro til at komme helt under huden på sin gæst – og til at udvise oprigtig interesse for og indsigt i de sange, der tages op. En gæst, der ovenikøbet har tid til refleksion, eftertænksomhed – og til reelt at være både nærværende og tilstedeværende, og til at give noget at sig selv og sine tanker – uden alt for afmålte afbrydelser.

To timer, der naturligvis indeholder relevant båndmusik – som udgangspunkt relateret til de mange forskellige emner, der rundes i det, der ikke bare er snak – men snarere samtaler. Om alt fra guilty pleasures – inspirationer – konkrete numre – sangskrivning – og indspilningsprocesser og så til sidst krydret med et par live numre, hvor Julie Berthelsen spiller og synger med gæsten.

Det er både underholdende og berigende radio, med et konkret public service indhold – men men men, desværre blot som en sommerferieindslag på P4, der nu er slut med dagens sidste program (.

Det vil være bedrøveligt, hvis ikke konceptet følges op – og bliver et fast ugentligt indslag. Hvis ikke Julie Berthelsen har tid og/eller lyst, så burde det være muligt at finde en anden musikalsk radiostemme, der kunne tage over – Alex Nyborg Madsen måske – eller hvad med Signe Svendsen?

De fem udsendelser – der nåede at blive gæstet af Jesper Binzer, Shaka Loveless, Burhan G, Tina Dickow og Steffen Brandt – kan heldigvis alle høres via https://www.dr.dk/radio/p4/julies-jukebox

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.