LARS HØGH er død – 62 år gammel

"MÅLMANDEN - MIRAKELMAGEREN i Madrid, MEDMENNESKET, og MUSIKEREN"

Fotograf: Simon Staun

 At Lars Høgh, der efter flere års kamp mod en uhelbredelig kræftlidelse stille sov ind den 8. december, også var en passioneret musiker, var der nok ikke mange der vidste. Men en del opdagede det da han den 11. september pludseligt indtog scenen som bassist sammen med MALURT, der optrådte som den store overraskelse til NU Festival 2021.

NU FESTIVAL var en ny charity-festival på Lundsgaard Gods ved Kerteminde, skabt af fodbold-legenden og fynboen Lars Høgh, sangeren og rockpoeten Michael Falch og koncertarrangøren Hans Linde Thomsen.

Festivalen udsprang sig af de tanker om livssyn, som trioen Høgh, Falch og Thomsen delte. Det handlede om nærvær, passion og socialt engagement. Nu’et i festivalens navn skal forstås som et hint til intensitet i øjeblikket, lidenskaben i livsoplevelsen og som en hyldest til livsglæden. Alt overskud doneres til kræftforskning, og i det første år kunne trioen sende hele 780.000 kroner videre til formålet. Ganske enkelt imponerende.

Nu er Høgh’en her så ikke længere iblandt os, men Michael Falch og Hans Linde Thomsen har besluttet at festivalen skal leve videre – og næste år den 9.-10. september. Billetsalget er endnu ikke startet.

Der er mange gode ord om Lars Høgh i medierne i dag, men netop de ord, som Michael Falch har offentliggjort på hans egen Facebook kalder på særlig opmærksomhed, og anbefales som minderig og næstekærlig læsning. Det er ord der på flotteste vis sammenfatter billedet af (mål)manden, (med)mennesket og musikeren Lars Høgh – der rummede et ægte og fuldblods fighterhjerte.

Men der er en dato på alt – også fighterhjerter! 

Lars Høgh tabte sin sidste kamp – men bolden og musikken ruller videre i både Odense og omegn. Lars Høgh var dog ikke en eventyrfigur – han var ‘the real deal’ – “MR. OB” …blandt meget andet.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.