Lasse Storm rimer nu også på milde vinde  

”Brylluppet blev aflyst, og talen blev i stedet til en popsang”

Fotograf: Maria Fremming

Intet er så skidt at det ikke er godt for noget. Det kan spillemanden, troubadouren, sangeren og sangskriveren Lasse Storm også skrive under på.

Han blev formelt gift med sit livs kærlighed i 2017, og bryllupsfesten, som de havde sparet op til siden, skulle have været afholdt i 2020, men blev udskudt, først pga. pandemien og så en barsel.

I skuffen lå et udkast til den bryllupstale, der ikke blev aktuel i denne omgang. Men Amors pil havde åbenbart også ramt en sangskriver åre i Lasse Storm. For pludselig lå der en sang, der var en ægte kærlighedserklæring til hans kæreste igennem mange år. Han sætter her selv ord på;

“Jeg har skrevet mange sange om forliste forhold, misbrug og dødsfald – og nu havde jeg lyst til at rette blikket mod noget lyst – det lys, der også er og vokser mellem mennesker – i stedet for at stirre ind i de sorte huller. Det tror jeg vi trænger til i den her mørke tid.

Så indtil videre må det her tjene som en slags bryllupstale

Jeg håber også den kan noget for andre mennesker. For uanset om vi har været sammen i 15 år eller 15 minutter har vi nok egentlig meget godt af lige at minde os selv om, hvad vi står med lige her imellem hænderne, inden vi sætter det hele over styr i jagten på, hvad fanden det så ellers er, vi allesammen går og jager efter hele tiden.”

Sangen han taler om har titlen ”Ærlig talt” og udkom som digital single i fredags. Den milde og varmblodige klaverballade har masser af kærlig kant, og er ærlig talt værd at skrive hjem om. Den fungerer som anden single fra det kommende album, som der aktuelt arbejdes seriøst på ovenpå sidste år øjenåbner af en prangende debut ”Holmegaardsvej og andre historier”.

Et album, der f.eks. har sikret ham hele tre nomineringer til Årets Gaffa Pris uddeling – nemlig i kategorierne ”Årets nye danske navn”, ”Årets danske sangskriver”, og ”Årets danske popudgivelse”. Den sidste kategori kan man så smile lidt af. Meget kan der siges om debutalbummet, men ordet ‘popalbum’ er nu ikke af dem! Til gengæld kunne han meget vel løbe med de to andre priser.

Ja, der er sandelig nok at sætte pris på omkring Lasse Storm og hans aktive virke som kunstner. Vil du have syn for sagen på tjek ham ud hvis han kommer indenfor rækkevidde på hans kommende tour rundt i landet.  I kølvandet på singlen turnerer Lasse Storm nemlig både solo og med sit band.

Lasse Storm – der jo er også er frontmand i rockbandet Dør Nr. 13 er iøvrigt generelt en mangfoldig herre, og er lige nu også aktuel til årets Melodi Grand Prix, hvor han er en af tekstforfatterne til nummeret ”Lige her”, der fremføres af Søren Torpegaard Lund.

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.