Lei Moe er på vej med første solo album i 35 år!

”Tre generationer Moe er en mægtig god ting på ny groovy single”

Fotograf: PRESSEFOTO

Den 9. april udgiver en af de sidste 40 års mest benyttede sidewomen her til lands – Lei Moe – et selvbetitlet soloalbum. Det kommer hele 35 år efter hendes seneste solo album, der kom to år efter debutpladen fra 1984.

Hun har dog ikke ligget på den lade side siden. I en lang årrække kan du næppe have set Dansk Melodi Grand Prix uden af have spottet hende i koret – ofte sammen med sin søster Lupe Moe – og ellers skal du nok bare lige tjekke din pladesamling for om hun ikke figurere på en plade eller to. Sandsynligheden er ret stor – for ifølge Gramex står hun noteret for at have medvirket på hele 1698 indspilninger. Og så figurerer alle de mange liveoptrædener ikke engang på listen.

Der har indtil videre været to singleforløbere ude fra albummet. Balladen “Honey”, der var en duet med skuespiller og sanger Troels Lyby samt “Won’t Let Go” der var en duet med soul-legenden Allan Mortensen.

I går udkom så tredje og sidste single inden albumudgivelsen, nemlig nummeret “Mighty Good Thing”, hvor nevøren Joey Moe medvirker med et velplaceret rap stykke. På sangen medvirker rent faktisk hele tre generationer af den musikalske Moe-familie, og den er således med til at understrege at familien betyder alt for Lei Moe, der jo også startede musikkarrieren sammen med blandt andet sin bror Lanni i Skunk Funk og Dynamoe.

Lei Moe har på “Mighty Good Thing” – og i den tilhørende video selskab af både hendes søskende Lupe og Lanni, datteren Bianca, og som nævnt Joey Moe og hans lille søn – og sangen fremstår således som en slags samlende hyldest til hele den musikalske Moe-familie. 

“Mighty Good Thing” er et af den slags straks smittende, iørefaldende og funky sjælfyldte numre, der bare helt automatisk får humøret til at sige. Og selvom gæstfriheden – ligesom på de to forrige singler – klæder Lei Moe, så er det også tydeligt at det rent faktisk er hovedpersonen selv,  der med sin sjæl- og powerfulde stemme lige skinner det ekstra, og ikke lader gæsterne stjæle billedet. Hun har kort sagt allerede givet svaret på hvorfor det var NU at hun igen skulle frem og stå forrest. Det klæder hende befriende godt – og begrebet ‘det grå guld’ – har nu fået sig en helt ny gradbøjning.

Det kommende album bliver naturligvis anmeldt her på siden, ligesom vi vil bringe et længere ”side by side” interview med hende.   

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.