Levende nyt fra den gamle garde

"Men kun en af dinosaurerne har endnu meldt ud om koncert i Danmark - er der andre på vej?"

Fotograf: Henrik Hildebrandt

Det er i dag offentliggjort at Aerosmith spiller i Middelfart på Fyn den 21.07.20 – tæt ved Lillebæltbroen, hvor endags-festivalen Rock under Broen også afholdes. Det er første gang de gæster Danmark siden deres såkaldte afskedsturne i 2017! Men det var måske bare afsked med værdigheden , vitaliteten eller virkeligheden?   

STEVEN TYLER – AEROSMITH – Foto af Henrik Hildebrandt

Mere interessant er det sådan set at der samtidig er hele fire andre store 80’er rock navne – Mötley Crüe, Def Leppard, Poison og Joan Jett – der har offentliggjort en fælles tour under navnet “The Stadium Tour 2020”. Den starter i USA den 07.07 i Miami, og de kører all the american way frem til den 05.09. i LA.

VINCE NEIL fra Mötley Crüe – 2017 – Foto af Henrik HIldebrandt

Men kunne de mon finde på at varme op i Europa inden – og kunne det så blive som pakkeløsning på en stor festival? Roskilde, Tinderbox, Copenhell eller måske mest sandsynligt Sweden Rock burde vel nok kunne finde plads til at præsentere dette engang så storhittende firkløver, der med garanti stadig byder på både godter og gejl fra rockens ABC.

POISON – 2008 – Foto af Henrik Hildebrandt

Et par andre aktuelle navne til de tidlige sommer festivaler – Sweden Rock og Northside Festival, der begge afholdes i første weekend i juni – ellers måske Jelling festival der foregår fra 28.-31.05 – kunne være de gode gamle soft-rockere fra Chicago, der netop har annonceret en stor sommerturne sammen med AOR kongen Rick Springfield fra den 12.06 til 01.08 i USA. Forestil Jer lige Thomas Helmig gæste Chicago på “You’re the Inspiration”!. Det ville med garanti udløse jordskælvs målbare udslag i Århus og omegn! Men det kan jo også bliver SmukFest, der faktisk afholdes fra 05-09.08.19 – og altså efter USA touren er slut. En festival med allerede offentliggjorte Lionel Richie, og så Chicago og Rick Springfield ville ærlig talt være decideret smukt!

Men generelt bliver det som altid spændende i den kommende tid, at se hvad de forskellige festivalprogram byder på. Hidtil har de gamle dinosaurer ærlig talt ikke fyldt meget i nogen danske programmer overhovedet.

Rent faktisk er Copenhell med Iron Maiden, Kiss og Judas Priest de hidtil eneste der har booket den type artister. Skuffende når man nu rent faktisk ved at store dele af nutidens unge har taget mange af disse legendariske navne til sig på samme måde, som generationen før dem gjorde. Og en del af disse band har rent faktisk stadig en del at byde på – og må anerkendes og regnes for meget mere end rejsende museumsgenstande.

KISS – GENE SIMMONS – Foto af Henrik Hildebrandt

Det hjælper foreløbig ikke meget at kigge mod Sweden Rock, hvor de mest opsigtsvækkende navne i omtalte kategori foreløbig er Accept og Blue Öyster Cult.

Lad os stadig håbe på lidt flere eftersidninger i The School of Rock – udover de nævnte navne så er The Who, The Stray Cats, Cheap Trick, Loverboy, Cold Chisel og Glenn Shorrock (fra Little River Band) – alle aktuelle og mere end still going strong. Der er faktisk en fest af valg – hvis der altså nogle festivalbookere, der stadig har respekt for at rocken lever og ånder – også blandt de nyere generationer.      

JOAN JETT – 2011 – Foto af Henrik Hildebrandt

Leave a Replay

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.